Sant Pere de Ribes protesta pel tracte rebut en la reordenació hospitalària

Tots els grups menys UM9 donen suport a les demandes del consistori tot i reprovar la seva gestió

L'anunci de la construcció d'un hospital d'aguts a Vilanova i l'especialització de l'hospital Sant Camil en centre sociosanitari no ha comptat amb l'opinió de Sant Pere de Ribes, segons va reconèixer l'alcalde, Josep Antoni Blanco, en el ple de dimarts. «Ens queixem. Aquest hauria d'haver estat un tema que s'hauria d'haver discutit abans d'arribar a la conselleria», va assegurar Blanco, que va afegir que «les condicions de què disposa Sant Pere de Ribes per tenir el nou centre d'aguts són les mateixes que les que disposa Vilanova».

La «mateixa informació»

L'alcalde va reiterar que l'oposició té «la mateixa informació» sobre la reforma hospitalària que l'equip de govern; a més, Blanco va referir-se a la seva reticència inicial per formar part del Consorci Sanitari del Garraf, format pels ajuntaments de la comarca i Cunit i les fundacions dels hospitals Sant Antoni Abad i Sant Camil. «Si de nosaltres depengués, no hi haguéssim entrat. Però si hi entraven la resta, nosaltres volíem ser-hi», va dir l'alcalde.

«Ens n'hem hagut d'assabentar pels mitjans de comunicació», va dir la regidora d'UM9 Anna Gabaldà sobre la reordenació hospitalària. El grup va lamentar que no s'hagi tingut en compte el pla estratègic elaborat el 2009 sobre les necessitats sanitàries del Garraf. «En el pla estratègic no es parla de la necessitat que el Sant Camil estigui especialitzat en l'àmbit sociosanitari», va criticar la regidora. Per a CiU-Via, el trasllat de l'hospital d'aguts a Vilanova «és una pèrdua escandalosa». «Aquesta situació és la que nosaltres hem anat dient durant la legislatura», va afirmar el regidor Lluís Giralt. «Hi ha hagut incapacitat, una falta de projecte, desconfiança cap als grups de l'oposició», va afegir el representant de CiU-Via.

«No ens creiem que sobre una decisió tan important com aquesta no hi hagués informació prèvia», va dir el regidor del PP Rafael Rodríguez, que va assegurar que el «crèdit i la credibilitat» de l'alcalde «estan tocant fons».

Després d'un llarg debat, tots els grups menys la Nou van donar suport a la moció presentada pel govern per demanar al Departament de Salut que el Sant Camil disposi de com a mínim el mateix nombre de llits que ara, i que rebrà les inversions necessàries per millorar-se. La proposta també reivindica un centre d'urgències d'atenció primària, i que el municipi aculli un pol de docència i recerca en l'àmbit sociosanitari. Dues de les aportacions de CiU-Via i el PP al document van ser la «queixa per la manca de consideració» vers l'Ajuntament, i la incorporació dels serveis de salut mental i rehabilitació al futur centre sociosanitari.


.

LES FRASES

JOSEP ANTONI BLANCO
alcalde (PSC)
«Les condicions de Sant Pere de Ribes per tenir el nou centre d'aguts són les mateixes de les que pot disposar Vilanova. Hem complert les possibilitats que s'han donat»
CARME FARRÀS
regidora d'erc
«Si no es vol votar a favor [de la moció sobre la reordenació hospitalària] és una irrespon- sabilitat. Hem tingut simultàniament la mateixa informació. És greu que no hi hagi unanimitat»
ANNA GABALDÀ
regidora d'um9
«No veiem una justificació clara de perquè Sant Pere de Ribes ha de perdre aquest recurs. Podem pensar que s'ha utilitzat únicament amb criteris electorals. No estem disposats a perdre l'hospital»
LLUÍS GIRALT
regidor de ciu-via
«Amb la nostra posició se'ns acusa de localistes. I Vilanova, no és localista? Han defensat els seus interessos! [A l'alcalde:] El 2007 i el 2008 ja li vam dir: ‘Vilanova té un projecte d'hospital d'aguts'»
RAFAEL RODRÍGUEZ
regidor del pp
«Aquest és el moment de ser valent, de defensar. [Sobre la moció:]Hem de ser ambiciosos amb aquesta proposta, ha d'incloure el màxim de coses i no deixar una porta oberta al pla funcional»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot