Blanco es mostra «caut però satisfet» després de reunir-se amb Salut

L'alcalde de Sant Pere de Ribes ha demanat inversions al Sant Camil arran de la reordenació hospitalària

«Caut però satisfet» és com defineix la posició del govern local de Sant Pere de Ribes (PSC, ICV i ERC) l'alcalde del municipi després de la reunió amb el director del Servei Català de la Salut. En una roda de premsa, ahir al matí, Blanco va parlar de la trobada mantinguda amb Josep Maria Sabaté el 15 de febrer per transmetre les peticions del municipi a canvi del trasllat de l'hospital d'aguts del Sant Camil a Vilanova.

«No hem percebut cap punt de desacord del director», va apuntar ahir l'alcalde, destacant que Sabaté comparteix que ara el municipi té «una bona oportunitat» per millorar la seva atenció sanitària, i posar en marxa un projecte com la creació d'un centre de formació i investigació en l'àmbit sociosanitari i de la dependència. Blanco va referir-se al compromís del responsable de l'Institut Català de la Salut de fer «aquesta petició als organismes de formació» per tal que es reculli la idea. Així mateix, segons l'alcalde, el Departament de Salut és «conscient del malestar de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes» en assabentar-se del trasllat d'hospital d'aguts a Vilanova, una decisió de la qual el consistori va assabentar-se a última hora.

L'alcalde agraeix la «celeritat» de Salut en acceptar una trobada amb l'Ajuntament, i espera reunir-se amb la consellera Marina Geli. «Esperem que la consellera tingui més dades», va dir l'alcalde, en referència al futur sanitari del municipi, que ara el Consorci Sanitari del Garraf està dissenyant en un pla funcional que recollirà les necessitats hospitalàries de la comarca i la distribució que hauran de tenir els diferents serveis.

L'alcalde vol desencallar els centres bàsics de salut

Josep Antoni Blanco va tornar a demanar ahir la unió de tots els partits per aconseguir les demandes que el municipi fa als plans de reordenació hospitalària de la comarca. «Ja no és temps que l'oposició vagi dient a tot que no, com en els darrers tres anys», va assegurar. L'alcalde va anunciar la intenció que les reivindicacions del municipi es debatin en la ponència sobre l'àmbit sanitari del Consell Comarcal del Garraf.

D'altra banda, Blanco va referir-se a la possibilitat de tirar endavant la construcció i l'ampliació del centre bàsic de salut de Ribes i del de les Roquetes, respectivament, a través de convenis entre el Departament de Salut i l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes, o bé el Consorci Sanitari del Garraf. Aquest sistema, que permetria que la comarca s'encarregués directament dels dos projectes, permetria «accelerar-los», segons l'alcalde.

Recerca, salut mental i rehabilitació

En un document aprovat per tots els grups excepte UM9 en el ple del gener, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes demana al Departament de Salut que les inversions hospitalàries a la comarca del Garraf siguin paral·leles; el municipi vol assegurar-se així que el nou hospital d'aguts a Vilanova es construeixi a la vegada que es millora i potencia el Sant Camil com a centre sociosanitari, l'opció que haurà de consolidar l'hospital ribetà tal com va anunciar la consellera de Salut al gener. Sant Pere de Ribes també reivindica que els serveis que tindrà el Sant Camil incloguin l'atenció a la salut mental i la rehabilitació, i que el municipi no es quedi sense urgències –un servei del qual també depèn Olivella–. Així mateix, l'Ajuntament vol convertir el Sant Camil en un «centre de referència d'investigació i desenvolupament en l'àmbit sociosanitari i de dependència del país».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona