Salut

Els hospitals obren les UCI tot el dia als acompanyants

La mesura s’aplica en set centres catalans dins un programa global de millora d’aquestes unitats

Un 14,3% dels ingressos corresponen a nens o nounats

Els hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS) han redactat una normativa pròpia que permetrà que les seves unitats de cures intensives (UCI) estiguin obertes als acompanyants dels pacients les 24 hores del dia. La mesura s’aplicarà als centres de la Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias i Pujol, Josep Trueta de Girona, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona i Verge de la Cinta de Tortosa, un cop s’ha pogut corroborar que la presència continuada de persones de l’entorn més proper al malalt ajuda a reduir el seu estrès i, alhora, influeix positivament en el procés de recuperació.

Rafael Máñez, coordinador del programa d’experiència assistencial de l’Institut Català de la Salut (Padeics) i cap del servei de medicina intensiva de l’hospital de Bellvitge, explica que, fins ara, la resposta de les famílies a la iniciativa està sent molt positiva i ha apostat perquè cada vegada més “l’UCI sigui una unitat menys excepcional i s’assembli més a una planta d’hospitalització convencional”. En aquesta mateixa línia també s’ofereix l’opció que hi puguin accedir els menors de 12 anys, sempre que segueixin un procés de preparació prèvia de la visita i aquesta sigui consensuada amb el centre.

Igualment, l’ICS també té un altre projecte en marxa per millorar els circuits comunicatius entre els professionals sanitaris i les famílies. Durant l’any 2017, aquests set hospitals que disposen d’una unitat de cures intensives van atendre un total de 4.454 pacients, un 14,3% de les quals eren nens o nounats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia