Salut

Farmacologia tranquil·la a l’hospital de Campdevànol

Les infermeres que atenen els pacients a planta duen unes armilles en què demanen que no se les molesti quan preparen la medicació

El centre diu que és una mesura de seguretat per als malalts

Les infermeres de l’hospital de Campdevànol i comarcal del Ripollès que preparen les medicines porten, des de fa pocs dies, una armilla de color blau que incorpora el missatge “Atenció! No molestar. Preparant medicació. Gràcies”. Aquesta acció té per objectiu final millorar la seguretat del pacient, ja que evitant les molèsties als professionals d’infermeria s’impedeix així que es produeixi algun error en comptabilitzar la dosi o organitzar l’administració dels fàrmacs.

La preparació de les medecines es fa al passadís, davant de les habitacions, en un lloc de trànsit freqüent per visites i personal del centre.

És habitual, doncs, que es produeixin interrupcions per part dels acompanyants dels pacients o, fins i tot, del mateix personal del centre hospitalari. “La preparació de fàrmacs és un moment important i requereix concentració”, remarca la directora d’infermeria de l’hospital de Campdevànol, Roser Portabella. Durant els primers dies d’aplicació d’aquesta iniciativa de seguretat, l’ús de les armilles està donant molt bons resultats, ja que, tal com explica la directora d’infermeria, transmet de manera clara que cal esperar que el professional acabi per parlar-hi i evita interrupcions.

La iniciativa s’ha posat en marxa des de la unitat funcional de seguretat del pacient i s’ha implantat a totes les unitats d’hospitalització.

L’hospital de Campdevànol dona servei a una població de referència de més de 26.000 persones. Va ser fundat el 1920 i, el 1983, va ser acreditat per formar part del sistema sanitari català com a hospital comarcal. Està acreditat com a centre d’atenció hospitalària aguda i com a centre d’atenció sociosanitària.

A part de l’hospital mateix, la institució gestiona els centres d’assistència primària (CAP) de Campdevànol i Ribes de Fresser, i els consultoris locals de Campelles, Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses.

LA XIFRA

29.000
persones
són la població de referència a què dona servei el centre hospitalari comarcal del Ripollès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós