Salut

300 veïns es manifesten per defensar el CAP del Raval Nord a la capella de la Misericòrdia

La directora del CAP fa una crida directa als partits polítics: “S’han de mullar i fer-ho possible”

Prop de 300 persones s’han manifestat aquest dijous per reclamar a l’Ajuntament de Barcelona que demà divendres, durant el ple de l’Ajuntament, es decideixi destinar l’espai de la Capella de la Misericòrdia a la construcció del nou CAP Raval Nord.

La manifestació l’han seguit tan veïns del barri com també treballadors de l’actual CAP Raval Nord i diverses persones adherides a associacions a favor del CAP a la Misericòrdia. La marxa ha començat davant la Capella i ha passat pel davant del MACBA, que ara com ara manté la cessió de l’espai per ampliar-hi el museu, fins a arribar al capdavall de la Rambla, al ritme de càntics i tambors, en un ambient familiar i festiu. Els veïns critiquen l’opció suggerida de construir el nou CAP a l’espai conegut com a cub i subratllen la idoneïtat de l’espai de la Capella de la Misericòrdia, ocupada des del 21 de març per persones que defensen aquesta opció.

La directora del CAP Raval Nord, Anna Romagosa, ha reivindicat que “es necessita el cap ja i la Misericòrdia és l’emplaçament idoni”. I ha afegit: “Els polítics s’han de mullar i fer-ho possible”. Això exigiria revocar la cessió de l’espai al MACBA i destinar la capella al nou CAP.

La primera i darrera vegada que s’ha debatut al ple el futur de la Capella de la Misericòrdia va ser el 29 de març. Des de llavors, el conflicte entre el MACBA i el CAP ha continuat a l’espera de poder-se resoldre demà en un altre ple, l’últim de la legislatura d’Ada Colau. Romagosa manté l’esperança que “demà es porti com un dels punts del dia la revocació de la cessió de la Capella de la Misericòrdia al MACBA”.

Si llavors tampoc s’arribés a una solució, els veïns del Raval haurien d’esperar fins a la constitució del nou govern municipal. Una infermera del CAP Raval Nord, Antonia Raya, ha indicat que “si demà no se soluciona, això se n’anirà molt lluny, cap a finals d’any”. Raya també ha fet una crida a la “valentia dels partits polítics” i ha demanat que “es posicionin a favor del que demana la ciutadania i les treballadores de la xarxa pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona