Salut

Experts diran com reforçar l’hospital de Cerdanya

Un equip, amb el suport de la UE, resoldrà problemes transfronterers

Les dificultats de connexió a la xarxa elèctrica francesa, la infraestructura de telecomunicacions entre la Cerdanya i la Cerdanya del nord, la coordinació dels serveis d’urgències extrahospitalàries, l’homologació ràpida de titulacions professionals o les dificultats que es deriven del fet que no hi ha un conveni col·lectiu de rang europeu que reguli les condicions de treball a l’hospital transfronterer, són els principals problemes del centre hospitalari de Cerdanya que la Unió Europea s’ha compromès a atendre.

En el marc d’una reunió recent, l’administració europea també ha dit que analitzarà la necessitat de millorar l’accés per carretera des de l’Estat francès, l’establiment de protocols perquè les autoritats judicials franceses acceptin informes de medicina legal emesos a Catalunya i la possibilitat d’obtenir ajudes per millorar la sostenibilitat de l’edifici hospitalari. L’acord preveu que un grup d’experts treballin en la recerca de solucions o en escletxes que facilitin l’aplicació de fórmules ja existents en la legislació europea. La delegació de la Generalitat s’ha ofert a coordinar els contactes entre els organismes europeus i les autoritats locals implicades.

La reunió va ser molt positiva, segons el director general de l’hospital de Cerdanya, Francesc Bonet: “A Europa, l’experiència d’aquest hospital els té admirats i es fan creus que encara no se’ns hagin resolt qüestions que són, la majoria, de caràcter administratiu i no sanitari”, ha indicat. Durant la reunió ja es van avançar possibles solucions a alguns dels problemes que plantejaven.

En la mateixa trobada es va formalitzar el compromís d’incloure l’hospital de Cerdanya en el programa Road Trip Project. Aquesta iniciativa facilita a grups de joves un viatge per diversos països que els posa en contacte amb projectes promoguts per la Unió Europea. Els participants, que tenen entre 18 i 25 anys, difonen la seva experiència a través de les xarxes socials, vídeos i blogs, animant d’aquesta manera una conversa d’àmbit global sobre les iniciatives a què dona suport la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós