Salut

Salut detecta dos casos sospitosos de listeriosi a la Catalunya Central

Es tracta de dues persones d’una mateixa família a les quals un familiar andalús va portar carn entatxonada de la mateixa marca que la causant del brot a Andalusia

Els dos afectats ja s’han recuperat dels símptomes però el familiar continua ingressat a un hospital de Sevilla

Salut ha informat aquest dimarts de dos possibles casos de listeriosi (Listeria monocytogenes) a la Catalunya Central relacionats amb el brot que afecta Andalusia pel consum de carn entatxonada envasada. Es tracta de dues persones de la mateixa família que haurien consumit l’anomenada carne mechada de la mateixa marca causant dels casos a Andalusia.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut aquest migdia la notificació d’una sospita clínica de dos persones que estarien possiblement afectades per listeriosi (Listeria monocytogenes).

Un familiar procedent de Sevilla va portar el producte causant de la infecció durant una visita als dos pacients, que resideixen a la Catalunya Central. Tots tres van consumir la carn entatxonada i dies després van patir els primers símptomes, principalment lleus, com diarrees, febre i dolor a les articulacions.

Els dos afectats residents a Catalunya ja estan recuperats però el familiar que els va dur la carn va haver d’ingressar a un hospital a Sevilla, un cop retornat a Andalusia, on encara continua.

Els dos casos de la Catalunya Central estan ara en fase de sospita clínica d’infecció i en els propers dies es confirmaran o es descartaran, en funció del que concloguin els resultats de les analítiques pertinents efectuades.

L’ASPCAT va rebre la notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) de la retirada, per part de les autoritats sanitàries andaluses, de tots els lots de carn entatxonada marca La Mechá, fabricada per l’empresa sevillana MAGRUDIS SL, associada al brot d’Andalusia. La firma andalusa està fent efectiva la retirada del mercat del producte implicat.

El producte i lots afectats són la carn entatxonada de la marca La Mechá fabricat des del mes de maig, atès que la data de caducitat és de 3 mesos. Aquest producte es distribueix a Andalusia, Madrid, Extremadura, Castella-La Manxa i les Illes Canàries. L’ASPCAT ha comprovat que a Catalunya no s’ha distribuït el producte afectat.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que hagin viatjat a les comunitats autònomes esmentades, que hagin consumit el producte indicat anteriorment i que tinguin alguna simptomatologia, que vagin al seu centre d’atenció primària de referència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró