Salut

Metges sud-americans per a l’hospital d’Olot

La gerència els busca en origen per la falta de facultatius que té el país, fruit de la descompensació entre els nous i els que els jubilen

És un problema que s’accentua a urgències

L’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa té una trentena de professionals de la medicina d’origen sud-americà, un col·lectiu fonamental per poder mantenir un estàndard de qualitat del servei que ofereix. El gerent del centre, Josep Maria Padrosa, ha constatat que a Catalunya no hi ha prou professionals del món de la sanitat, ja que els relativament pocs que hi ha volen exercir en un hospital de referència, on, entre altres aspectes professionals, poden exercir la seva especialitat, participar en l’àmbit de la recerca i cobrar un sou més elevat. Els hospitals comarcals són, per a molts dels metges, un pas provisional cap a hospitals de ciutats més grans. Aquesta problemàtica s’accentua al servei d’urgències, perquè els metges han de fer guàrdies nocturnes i, quan poden, se’n van a treballar a un altre centre on poden fer horari diürn.

L’hospital garrotxí, doncs, intenta afrontar aquesta situació anant a buscar en origen metges als països sud-americans. Això, però, no sempre és fàcil, tal com ha remarcat Padrosa. “Cal trobar metges homologats i el procés és llarg, i ara més, amb les complicacions polítiques en alguns dels països, com per exemple en el cas actual d’un metge equatorià que hem contractat i que té problemes per sortir del seu país. Esperem que arribi”, ha indicat. El gerent ha fet referència a una altra petició que tenen tramitada amb estrangeria, també amb un professional sud-americà, en aquest cas argentí, i ha informat que aviat presentarà tres peticions més per metges mexicans. “No és un tema de manca de voluntat, ni de manca de diners, sinó que el problema és que no hi ha metges”, ha indicat, i ha insistit que és una problemàtica general.

LA FRASE

Els nostres metges arriben a doblar esforços per cobrir la manca de personal i ho agraeixo
Josep Maria Padrosa
Gerent de l’Hospital d’Olot

Balança negativa dels professionals

Un terç dels metges actuals es jubilaran durant els pròxims anys i les facultats de medicina del país no poden compensar la pèrdua d’aquest contingent, ja que triguen de nou a onze anys a estar capacitats per ocupar les seves places. Ho revela un estudi del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. A tot això, cal afegir-hi, segons Josep Maria Padrosa, el canvi cultural que s’està produint entre els treballadors, que aposten per conciliar la vida laboral amb la familiar i privada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS