Salut

Europa pren precaucions arran dels primers casos del coronavirus xinès

El nombre de morts puja a 41 entre els 1.353 infectats, 237 dels quals estan greus

La Xina redobla els seus esforços per tractar de contenir l’epidèmia

El virus, originat a Wuhan, es va estenent pel món i Europa comença a prendre mesures després que divendres es donessin a conèixer el tres primeres casos a França, dos a París i un a Bordeus. També s’han registrat quatre infectats a Tailàndia; tres a Taiwan i a Singapur; dos al Japó, a Corea del Sud, als Estats Units i al Vietnam, i un al Nepal. Austràlia va detectar ahir els quatre primers casos de persones infectades, i Malaisia, tres.

Els Estats Units i França es preparen per evacuar els seus ciutadans de Wuhan. Washington va noliejar un avió ahir per a 230 persones i París negocia amb Pequín la sortida en autobús dels seus ciutadans. La policia espanyola, especialment els agents dels controls fronterers dels aeroports, es preparen arran de la possible arribada del coronavirus a l’Estat, i per això proposen que s’utilitzin guants de només un ús i mascaretes als controls a passatgers procedents de qualsevol lloc de la Xina o d’altres zones afectades. A l’Estat es van descartar divendres tres casos sospitosos. Ahir el Departament de Salut del govern basc també va descartar el cas d’una dona a Biscaia que havia tornat fa poc de la província de Wuhan i que presentava símptomes lligats a aquesta malaltia.

Una vintena d’espanyols han quedat atrapats a Wuhan i a poblacions de la seva província, Hubei, una gran part preparadors de l’equip local de futbol, Wuhan Theee Towns.

Mentrestant, la Xina va continuar ampliant les mesures de contenció i prevenció per fer front al brot de coronavirus causant de la pneumònia de Wuhan, que ha provocat almenys 41 morts entre els 1.353 infectats diagnosticats, 237 dels quals estan greus, i més de 20 milions de persones, en quarantena. Els símptomes dels nou coronavirus, anomenat 2019-nCoV provisionalment per l’OMS, són en molts casos semblants al d’un refredat, però els pacients tenen febre i cansament, tos seca i dificultats per respirar.

Ahir van enviar quasi 600 efectius entre metges i personal sanitari a Wuhan per ajudar en la lluita contra la malaltia, majoritàriament experts en salut respiratòria, malalties infeccioses, control d’infeccions i cures intensives. També està prevista la construcció d’un segon hospital, que es farà en dues setmanes, que tindrà capacitat per a 1.300 llits, que s’afegiran als 1.000 de previstos en el primer hospital que s’està construint. Els hospitals de la ciutat estan desbordats i quasi no tenen material sanitari per contenir l’escalada de la malaltia.

A partir d’avui s’ha prohibit la circulació de vehicles al centre de la ciutat de Wuhan i es permetrà només el trànsit de serveis governamentals i vehicles amb permís especial, amb l’objectiu de minimitzar els riscos de propagació del virus.

LA XIFRA

600
efectius,
entre metges i personal sanitari, han arribat a Wuhan per ajudar a lluitar contra la malaltia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ