Salut

Illa confirma que cap de les 21 persones en quarantena té el coronavirus

El ministre de Sanitat celebra que tots els consellers autonòmics hagin assistit al Consell Interterritorial de Salut, inclosa la de Catalunya

Després d’assistir a la reunió interterritorial al Ministeri de Sanitat, la consellera Vergés remarca que no cal patir però que segueixen alerta

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest dimarts a la tarda en roda de premsa que cap de les 21 persones repatriades de la ciutat xinesa de Wuhan que estan en quarantena a l’hospital Gómez Ulla de Madrid té el coronavirus.

El ministre de Sanitat ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, que ha reunit a la capital espanyola la cúpula del Ministeri encapçalada per ell mateix i els disset consellers autonòmics del ram. Illa ha celebrat que tots hagin pogut assistir a la trobada “inclosa la de Catalunya”.

Pel que fa al turista alemany ingressat a la Gomera, a Canàries, amb símptomes del virus, Illa ha subratllat que evoluciona favorablement. Els seus tres companys, que també estan en observació, segueixen en quarantena perquè no tenen símptomes, però ja fora de l’hospital.

Illa ha volgut transmetre un missatge de calma a la ciutadania assegurant que el sistema de salut espanyol “està preparat” per afrontar la crisi. “Els mecanismes que hem aplicat donen resultats”, ha indicat, per la qual cosa, el compromís és “mantenir la línia de treball” que s’ha seguit fins ara.

Illa també ha explicat que, fins al moment, a Espanya s’han fet proves a 22 persones, i “només una” –el turista alemany de la Gomera– ha donat positiu.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha constatat després de la reunió del Consell Interterritorial sobre el coronavirus amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i els consellers de Salut de la resta d’autonomies que la conselleria treballa amb la informació “que pertoca”. “Això ens permet treballar molt bé i amb molta tranquil·litat” i donar el missatge que “de moment no hem d’estar patint, sempre alerta però amb molta calma i tranquil·litat”.

En una atenció als mitjans aquest dimarts, posterior a la trobada multilateral a Madrid, Vergés ha explicat que no s’ha establert cap mesura concreta però que han constatat que la coordinació entre territoris funciona i que no es pot parlar de risc. Vergés ha destacat que Catalunya té un protocol per afrontar el coronavirus i que els dos casos sospitosos que s’han descartat han evidenciat que funciona.

“Seguirem estant atents i alerta”, ha dit Vergés, encara que per ara no hi ha nous casos sospitosos a Catalunya.

Malgrat haver assistit a la reunió entre el ministre i els consellers de Sanitat de les comunitats autònomes, Vergés ha evitat sortir a la foto oficial. Preguntada al respecte, Vergés ha dit que el motiu és “evident” perquè la situació política “continua sent totalment anòmala”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs