Salut

L’OMS insta a evitar el pànic pel coronavirus, que s’estén

El 90% dels afectats ho són a la Xina, i a tot el món ja han mort 500 persones i hi ha prop de 25.000 malalts

5.500 viatgers de dos vaixells de creuer, en quarantena, al Japó i Hong Kong

La xifra de morts i afectats oficialment pel brot del coronavirus continua augmentant tant a la Xina com arreu del planeta, i no es veuen signes de desacceleració del contagi. A escala mundial ja ha matat 493 persones i hi ha 24.433 malalts, mentre que 952 persones se n’han recuperat. Les dades no indiquen un alentiment del nombre de decessos ni d’afectats. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va fer ahir una crida a evitar el pànic creixent i va recordar que el 99% dels casos s’han donat a la Xina i el 80%, a la província de Hubei, l’epicentre de l’epidèmia. També va demanar 675 milions de dòlars per finançar el seu pla de lluita, que inclou ajut als països menys preparats. La Xina preveu que el nombre de morts augmenti en les pròximes setmanes a causa del gran nombre d’infeccions que s’han produït en els últims dies. Tot i això, els responsables de salut han afirmat que també augmenta el nombre de persones que es recuperen. Pequín manté sota estricta vigilància preventiva 252.154 persones.

També hi ha en quarantena més de 5.500 turistes, atrapats en dos vaixells, al Japó i a Hong Kong, després d’haver-se detectat tretze casos positius a bord en total. Els passatgers estan confinats a les seves habitacions per evitar la propagació de la malaltia. En el cas del vaixell Diamond Princess, atracat prop del port de Yokohama, s’han detectat deu casos de turistes contagiats, que han estat traslladats en barca i ambulàncies a hospitals per tractar-los en règim d’aïllament. Estaran 14 dies en quarantena, d’acord amb la llei japonesa i, per tant, els 2.666 passatgers i els 1.045 membres de la tripulació estaran aïllats.

Les autoritats van decidir ahir suspendre el Gran Premi de Fórmula 1 de la Xina, que s’havia de celebrar a Xangai, a causa del virus. Tot i que encara és aviat per saber l’impacte econòmic de l’epidèmia, el tancament de dues setmanes de les indústries de Hunbei afectarà sectors com ara l’auxiliar de l’automòbil. De moment, Adidas ha tancat les botigues a la Xina, Airbus manté parada la producció al país i Siemens ha enviat equips mèdics als hospitals xinesos. El president del grup tecnològic alemany, Joe Kaeser, ha assegurat: “No és el moment d’especular sobre els impactes en la salut pública i l’economia, sinó d’actuar.”

El secretari general de l’ONU, António Guterres, va mostrar-se preocupat per l’increment del nombre de casos de discriminació contra determinats grups de persones asiàtiques a causa de l’epidèmia del coronavirus. La Policia de Nova York investiga una possible agressió contra una xinesa com a delicte d’odi al metro. Guterres va afirmar que qualsevol discriminació per raó d’ètnia és una violació dels drets humans, i va fer una crida a tenir “un fort sentiment de solidaritat internacional, un fort sentiment de suport a la Xina en aquestes circumstàncies difícils”.

LA FRASE

No és el moment de d’especular sobre els impactes en la salut pública i l’economia, sinó d’actuar
Joe Kaeser
PRESIDENT de Siemens


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona