Salut

Salut fa una crida a la calma amb relació al MWC arran de la cancel·lació d’Ericsson

“El sistema sanitari està preparat per detectar i tractar el coronavirus”, diu Vergés

La GSMA demana als visitants que segueixin les indicacions de l’OMS

La consellera de Salut va enviar ahir un nou missatge de tranquil·litat amb relació a l’expansió del coronavirus i la propera celebració del Congrés Mundial del Mòbil a Barcelona, i va insistir que no hi ha motius d’alarma i que el sistema sanitari està preparat per detectar i tractar el virus de Wuhan. La compareixença, en un horari tan inusual com divendres al vespre, no es pot desvincular del fet que hores abans Ericsson havia anunciat que no serà present en el congrés perquè “no pot garantir la salut i la seguretat dels seus treballadors i visitants”.

La GSMA, organitzadora de la fira i negociadora implacable, va admetre que lamentava la retirada de la firma sueca de telecomunicacions, perquè “és un actor important de l’ecosistema” i la seva absència “tindrà algun impacte” en el congrés i podria tenir “conseqüències més enllà”. El president i conseller delegat d’Ericsson, Börje Ekholm, va argumentar que, malgrat els esforços de la GSMA per controlar el risc, el seu expositor és un dels més grans de l’esdeveniment, amb milers de visitants, i no pot garantir la seguretat dels seus empleats i visitants per molt que el risc sigui baix. La decisió del gegant de les comunicacions arribava dos dies després que un altre dels peixos grossos del MWC, la coreana LG, fos la primera a anunciar que es retirava de l’esdeveniment.

En paral·lel, altres firmes xineses, com Huawei, Xiaomi i Realme, han confirmat la seva presència en el MWC, a més d’altres d’europees com ara Nokia i Vodafone. Algunes companyies asiàtiques ja han avisat que prioritzaran que s’hi desplacin els seus treballadors de centres europeus i seran més restrictives amb els empleats xinesos. És evident, però, que malgrat les confirmacions, totes les grans empreses segueixen atentament l’evolució del virus i l’impacte que pugui tenir a Catalunya.

És per això que Salut reiterava ahir que la situació és tranquil·la, que Catalunya no és una zona de risc i que, si bé no descarten casos puntuals de coronavirus, no preveuen “en cap cas una epidèmia o un focus epidèmic”.

A més, remarquen que hi haurà una estreta col·laboració amb el MWC. Salut i la GSMA han acordat un seguit de mesures com ara incrementar la visibilitat dels punts dels serveis sanitaris que hi ha al recinte firal, lliurar preparats amb alcohol per al rentat de mans, i intensificar la neteja i la desinfecció de serveis comuns com ara la restauració i les pantalles tàctils del congrés. De fet, a l’entrada de Fira de Barcelona ja hi ha un gran panell d’advertència que fins i tot recomana evitar les encaixades de mans entre visitants. “No hi ha res més contagiós que la por”, reblava l’epidemiòleg Antoni Trilla.

LA XIFRA

4
casos sospitosos
de tenir el coronavirus s’han investigat a Catalunya els darrers dies i tots han resultat negatius.

LA FRASE

No hi ha cap raó objectiva per no venir a Barcelona. El sistema està preparat per respondre
Joan Guix
secretari de salut pública

LA DATA

24.02.20
Arrenca
el Congrés Mundial del Mòbil, si bé el gros de visitants acostumen a arribar el cap de setmana anterior.

Mascaretes esgotades i desinfectant a dojo

“Abans veníem tres mascaretes al mes, ara cada dia entren persones a buscar-ne. Un home me’n va demanar 3.000. Però ja fa temps que estan esgotades a tot arreu i no sembla que n’hagin d’arribar més.” Les paraules d’una farmacèutica del carrer Diputació de Barcelona demostren fins a quin punt s’ha estès la psicosi pel virus. L’alta demanda de mascaretes, principalment a la Xina, però també a escala global, fa que la producció sigui clarament insuficient. Així mateix, el líquid desinfectant de mans es ven amb més intensitat que mai. Moltes farmàcies també n’han exhaurit les existències, però en reposen. “És un no parar, ja veus que tinc les caixes aquí ben a l’abast.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona