Salut

L’OMS destaca que el nombre de nous casos del coronavirus està baixant, però manté la cautela

L’organisme rebutja de moment qualificar la malaltia com una pandèmia

El nombre de nous casos diaris del coronavirus de Wuhan sembla estar descendint en les últimes jornades, encara que la tendència ha de ser interpretada “amb cautela”, ha explicat avui el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

En les últimes 24 hores Xina, que continua concentrant el 99% dels casos de COVID-19 –nom oficial amb què es coneix la malaltia–, va registrar 2.051 nous casos positius del virus causant d’aquesta malaltia, la qual cosa eleva el total en aquest país a 70.635 persones, de les quals 1.772 van morir.

Les xifres suposen un descens en comparació amb les de la primera setmana de febrer, en la qual el nombre de nous casos diaris a la Xina rondava els 3.000.

Segons Tedros, la publicació a la Xina de noves dades sobre afectats pel COVID-19 “ens ajuda a comprendre millor el rang d’edat dels afectats, la gravetat de la malaltia i la seva taxa de mortalitat”.

Amb aquestes dades s’ha determinat que un 80% dels casos no són greus i la recuperació és senzilla. En la resta, un 14% dels casos són “greus” (desenvolupen pneumònia i dificultats respiratòries), aproximadament un 5% “crítics” (poden presentar xoc sèptic, fallades respiratòries i multiorgàniques) i un 2% moren, va subratllar el màxim responsable de l’OMS.

En la mateixa roda de premsa, la directora de l’àrea de preparació per a emergències infeccioses de l’OMS, Sylvie Briand, ha subratllat que encara no pot considerar-se que el COVID-19 sigui una pandèmia, categoria amb la qual l’organisme qualifica a una nova epidèmia quan afecta de manera general a totes les regions del planeta. “Una pandèmia és el pitjor escenari possible als ulls de l’opinió pública, es necessiten més evidències per a això i hem de ser cauts, no cal crear pànic innecessari”, va subratllar Briand.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA