Salut

L’OMS troba irracional i desproporcionat usar mascaretes i gels desinfectants

La directora de Salut Pública de l’Organització Mundial de la Salut considera que el descens de víctimes a la Xina “podria significar que l’epidèmia ha tocat sostre i ja ha arribat al pic epidèmic”

Neira augura més casos a Europa però remarca que “el 80% de les persones que estan en contacte amb el virus no desenvoluparan cap simptomatologia”

La directora de Salut Pública de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha assegurat aquest dimecres que “és irracional i desproporcionat” que s’esgotin les mascaretes i els gels desinfectants a les farmàcies per por del coronavirus.

En declaracions a l’emissora RAC-1, Neira ha recordat que les mascaretes són per a ús de personal sanitari i ha assenyalat que el descens de víctimes i contagiats que s’està registrant a la Xina “podria significar que l’epidèmia ha tocat sostre i ja ha arribat al pic epidèmic”.

“A la Xina, tenim gairebé confirmació que el nombre de casos sembla haver tocat sostre. En els últims dies, hem vist un descens en la incidència i en el nombre de morts”, ha informat Neira.

“Globalment -ha afegit-, el virus circula però en quantitats molt racionals, petites, i els casos tenen una simptomatologia entre lleu i moderada”

La directora general de Salut Pública de l’OMS ha afirmat que “les mesures que es prenen a Espanya -on s’han diagnosticat 8 casos- són totalment racionals i proporcionades”.

“El 80% de les persones que estan en contacte amb el virus no desenvoluparan cap simptomatologia. El 15% tindrà una simptomatologia lleu o moderada. Un 4 o 5% requeriran una assistència clínica més sofisticada”, ha recordat la especialista per subratllar la lleugeresa d’aquest virus, menys virulent que la grip estacional.

Neira ha manifestat que “el virus és real i tant de bo no es quedi i es converteixi en un virus més dels que conviuen amb nosaltres. Aquesta és la intenció de l’alerta internacional: intentar conèixer-lo, confrontar-lo i aturar-lo”.

“Seguim observant i monitoritzant l’expansió, l’extensió i la transmissió fora de la Xina. Sobretot, amb preocupació pels països que no tenen un sistema sanitari que els permeti tractar els pacients com es fa en altres llocs més desenvolupats”, ha afegit Neira.

Després de recordar que la mesura més efectiva per prevenir el contagi és rentar-se les mans amb freqüència, Neira ha insistit que “que s’esgotin màscares i gels desinfectants és desproporcionat i no està justificat. Està basat en la por i l’angoixa de la gent, cosa que hem d’evitar, perquè causa molt de patiment, a part de l’impacte socioeconòmic”.

“No està justificat l’ús de les mascaretes. Són per al personal sanitari. En cap cas s’haurien d’esgotar ni usar-les de forma irracional”, ha reiterat la directora general, que recorda que els símptomes són similars a la grip estacional.

Neira, que augura que apareixeran més casos a Europa, ha reconegut que els virus no es controlen, sinó que “anem a conèixer-lo, identificar-lo i combatre’l per desenvolupar una vacuna, descobrint un tractament, sabent com es comporta, quins són els grups més vulnerables i com es pot prevenir “.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona