Salut

L’OMS assenyala que alguns països afectats no estan donant prou informació

L’organisme es mostra preocupat pels increments sobtats a països com Itàlia, Corea del Sud o l’Iran

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha reconegut aquest dimecres que alguns països afectats per l’epidèmia de COVID-19 no estan compartint informació amb aquest organisme, per la qual cosa ha reclamat que ho facin “immediatament”.

“Un dels majors desafiaments que afrontem és el fet que massa països afectats encara no estan compartint les seves dades amb l’OMS”, va assenyalar el doctor etíop en la seva trobada setmanal amb missions diplomàtiques a Ginebra per a informar de l’actual situació entorn del coronavirus.

Tedros, qui no va apuntar concretament a cap país, va subratllar que l’OMS està en comunicació amb diferents ministeris de sanitat per a resoldre aquesta situació i “urgeix a tots els països al fet que comparteixin la seva informació immediatament” amb l’organisme. “No podem proveir amb recomanacions sanitàries adequades sense dades detallades” o llistes amb dades completes dels pacients afectats, va afegir Tedros en la seva intervenció.

El màxim responsable de l’OMS va afegir que l’augment de casos fora de la Xina, amb increments sobtats “profundament preocupants” a Itàlia, l’Iran i Corea del Sud, ha motivat que mitjans de comunicació i polítics estiguin pressionant per a declarar el COVID-19 una pandèmia, “alguna cosa que no hauríem de tenir tantes ganes de fer”.

“Usar el terme pandèmia no té resultats tangibles, i en canvi amb això es corre el risc d’augmentar la por i l’estigmatització, o de crear paràlisi en el sistema”, va assegurar, afirmant que l’actual epidèmia és “una lluita en la qual podem guanyar si fem el correcte”.

Tedros va afirmar en aquest sentit que “tots els països, amb casos o sense ells, han de preparar-se per a una potencial pandèmia”, condicionant les seves xarxes sanitàries per a detectar ràpidament casos, aïllar a pacients, i prendre mesures per a evitar brots en centres sanitaris i entre la població en general.

El virus sembla haver aconseguit la seva major etapa de transmissió a la Xina, on el nombre de casos i defuncions va en progressiu descens, però això no ha de ser motiu de relaxació, sinó que ha de mantenir-se la “vigilància contínua”, va subratllar el director general. Tedros va recordar en aquest sentit que ahir dimarts el nombre de nous contagis diaris fora de la Xina va superar per primera vegada els diagnosticats en aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona