Salut

Es detecta un brot de coronavirus a l’Hospital d’Igualada

S’han confirmat 20 casos, 8 dels quals són personal sanitari de l’Hospital d’Igualada

Una de les persones mortes ha estat confirmada com a positiu, i dues víctimes més estan a l’espera de les anàlisis

Hi ha 250 individus als quals se’ls han fet proves per confirmar o no la seva afectació, 200 d’ells són treballadors del centre hospitalari

Responsables del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han comparegut aquesta nit en roda de premsa per notificar la detecció d’un brot de coronavirus a l’Hospital d’Igualada. Aquest centre sanitari té una plantilla d’uns 1.000 professionals, 200 dels quals han estat relacionats amb les persones que han donat positiu. En resposta a una pregunta, Vergés ha explicat que es faran servir tots els recursos disponibles i ha fet referència també als recursos de la sanitat privada.

La consellera de Salut, Alba Vergés ha comentat que s’han detectat un total de 20 casos positius a la malaltia, 8 dels quals són professionals sanitaris. A conseqüència d’aquest brot, s’han analitzat un total de 250 persones que haurien estat en contacte amb els 20 afectats confirmats. Entre aquests 250 contactes, 200 corresponen a personal sanitari d’aquest centre mèdic.

Una persona ha mort a conseqüència d’aquest brot, i altres dues persones més han perdut la vida tot i que en aquests dos casos encara s’està estudiant si el decés s’ha produït a conseqüència del coronavirus.

La consellera Vergés ha explicat que les poblacions afectades són Igualada, Vilanova del Camí, Jorba, Santa Margarida de Montbui i Òdena. En aquesta zona s’han decretat mesures especials que comportaran el tancament de tots els serveis educatius des de les escoles, instituts i el campus universitari. Aquest tancament afectarà 15.412 alumnes i 1.401 docents de 39 centres, siguin de titularitat pública o privada, i per un període de 14 dies.

En resposta a una pregunta, el secretari de Salut Pública, Joan Guix ha explicat que no vol parlar de terminis més enllà d’hipòtesis abans de poder dir que la malaltia està controlada. Guix ha explicat que es tracta d’un brot diferent i específic i que la seva característica principal és la concentració en la qual s’ha produït.

Per la seva banda, la subdirectora de l’ICS, Marta Chandre, ha explicat que es reprogramaran tots aquells serveis sanitaris que no siguin imprescindibles a conseqüència d’aquest brot.

En relació amb les mesures de prevenció adoptades, la consellera ha explicat que només tenen vigència a les poblacions afectades per aquest brot, i que no afectaran les que ja són vigents a la resta de territori català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges