Salut

El Govern confina les poblacions d’Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena a partir d’aquesta mitja nit

La mesura, que afectarà unes 70.000 persones, vol mantenir sota control la corba de creixement de la malaltia

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous a la nit una sèrie de mesures en relació amb l’epidèmia de coronavirus.

Segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el Consell de Govern celebrat avui ha aprovat 2 decrets llei en relació amb el coronavirus. El primer d’ells permetrà la celebració de les reunions del consell de govern via telemàtica quan les situacions especialment greus ho reclamin. L’altre decret llei té a veure amb els serveis telefònics d’emergències de la Generalitat. Pel que fa al 061, les trucades a aquest servei serà gratuïtes a partir d’aquest moment. Pel que fa al 112, s’incrementarà la capacitat d’atenció durant els caps de setmana.

La mesura més importat, però, té a veure amb el brot detectat ahir amb epicentre a Igualada i que afecta també a les poblacions de Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena. Segons ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, els ciutadans d’aquests quatre municipis quedaran confinats sense poder sortir del terme municipal per espai de catorze dies. Tot i això, el conseller ha recomanat mantenir-se preferentment als habitatges.

Aquest confinament permetrà que les persones que no resideixin a aquests municipis puguin abandonar-los fins a les 0.00 hores d’aquesta nit. Entre les 21.00 i les 0.00 hores es permetrà reingressar a aquelles persones que, essent residents d’aquests municipis, es trobin fora dels mateixos en aquest moment. A partir de la mitjanit només podran abandonar aquestes quatre poblacions els vehicles d’emergències i altres de caràcter essencial.

A preguntes dels mitjans de comunicació, Buch ha explicat que aquesta mesura podria afectar unes 70.000 persones.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha justificat aquesta decisió com una mesura de responsabilitat sanitària. En qualsevol cas, el confinament d’aquestes poblacions només afectaria la sortida dels termes municipals, però no impediria que la gent pugui sortir de casa per exemple anar a comprar. Vergés ha reiterat que la traçabilitat de la malaltia està controlada i que el confinament ha de permetre evitar que la corba de creixement d’afectats continuï creixent.

Segons valoracions del departament de Salut, hi ha un total de 58 casos confirmats.

Pel que fa al conseller d’Educació, Josep Bargalló, aquest ha defensat el tancament anunciat al llarg del dia d’avui de tots els centres educatius catalans durant un període de ca€torze dies i ha explicat que aquest període de temps “no és un període de vacances. És un període de temps no lectiu” per una emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona