Salut

Tancats a la conca d’Òdena

El primer dia de confinament estricte a l’àrea d’Igualada va causar llargues cues als punts d’accés controlats pels Mossos d’Esquadra

Tot i l’excepcionalitat de les mesures el conseller Buch va valorar que s’ha fet amb “normalitat”

Les cues de vehicles provocades pels estrictes controls dels Mossos d’Esquadra als accessos de la zona eren ahir al matí la imatge més concreta del primer dia de confinament que s’aplica als quatre municipis de la conca d’Òdena: Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, i Vilanova del Camí.

Tot i les consignes que ja s’havien fet publiques la vigília, segons les quals només es permetria el pas –en els dos sentits- de personal d’emergència i vehicles amb aliments i productes de primera necessitat, molts conductors –per desconeixement o per necessitat– ho intentaven. Òscar Lòpez, periodista d’Infoanoia, recollia el cas d’una parella de gent gran que ingènuament –i infructuosament– intentava anar com feia habitualment fins a l’hort, a pocs quilòmetres del seu domicili. Tampoc podien passar conductors amb arguments que podien semblar més sòlids com la necessitat d’anar a treballar, fer un tràmit al jutjats, recollir o portar una persona a una banda o l’altra de la línia divisòria. Amb tot, en conjunt les consignes es van complir sense més incidències que el degoteig d’informacions que els usuaris saben que cal acceptar.

En declaracions a l’ACN, el conseller d’Interior, Miquel Buch, valorava que el confinament de la conca d’Òdena pel brot de coronavirus es feia amb “absoluta normalitat”. La jornada d’ahir va servir per plantejar mesures i dispositius per fer més sostenible un confinament que s’allargarà: una d’aquestes mesures la va anunciar la consellera d’Empresa, Àngels Chacón: la creació d’una “zona blanca” on els camions de repartiment de mercaderies puguin descarregar amb seguretat. S’evitarà així que el conductor hagi de baixar del vehicle i, per tant, un possible nou contagi.

Serveis garantits

En aquesta àrea de prop de 70.000 persones l’administració catalana i l’Ajuntament d’Igualada van destacar també ahir que tot i l’excepcionalitat de les mesures es garantiran tots els serveis bàsics: els quatre municipis tenen garantit l’abastament i la qualitat de l’aigua subministrada i la gestió dels residus. Fruit d’aquestes missatges tranquil·litzadors, la situació al centre dels municipis afectats presentava ahir una relativa tranquil·litat, en comparació dels embussos que s’havien produït al matí als accessos.

“Hi ha una clara frenada de l’activitat, comerços tancats, però també es veuen terrasses amb gent intentant fer vida normal a la rambla Sant Isidre”, explica Òscar Lòpez amb referència al centre d’Igualada. Pel que fa els comerços, a banda dels que han tancat, alguns van optar per obrir només al matí i, en algun cas –un forn de pa concretament-, se servien els clients al pas de la porta per evitar la concentració de persones a la botiga.

A l’hora de tancar aquesta edició el departament de Salut confirmava un total de 67 positius de coronavirus a l’àrea confinada des que es va detectar el brot d’Igualada. Quatre persones estan greus i tres han mort. Entres les persones que han donat positiu hi ha 41 professionals sanitaris. El portaveu del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, va deixar clar ahir que l’Hospital d’Igualada “està operatiu” tot i que es treballa per rebaixar-li la pressió assistencial, amb l’ajornament de consultes i intervencions que no siguin urgents i derivant pacients a altres centres.

Intents infructuosos per passar, amb motius diversos
Com que era el primer dia de confinament, molts conductors es van acostar als controls d’accés, per desconeixement o per intentar-ho. Fos per anar a l’hort o per necessitats laborals, van haver de girar cua.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró