Salut

En plena pujada

Les mesures de tallafoc encara no es noten i en un sol dia es registren sis morts i 491 nous casos

L’OMS alerta que quan una persona es cura encara pot estar 15 dies contagiant

El nombre d’infectats supera els 1.000 casos.

Catalunya va registrar ahir 491 casos nous de coronavirus, que eleven el total de persones afectades a 1.394. El Departament de Salut va informar de sis noves morts per la malaltia Covid-19, cosa que fa pujar el nombre de víctimes a 18. De les sis últimes defuncions, cinc pertanyen al brot originat a Igualada. Es tracta de dues dones, de 84 i 67 anys, i de tres homes, de 85, 84 i 85 anys, tots amb factors de risc associat. També va morir una dona de 78 anys, resident al Baix Llobregat, amb factors de risc associat.

Controls fronterers.

El govern espanyol restablirà temporalment els controls fronterers terrestres i imposarà restriccions de pas. Només deixarà entrar qui tingui la ciutadania espanyola, els residents en territori de l’Estat, els treballadors transfronterers i aquelles persones que acreditin documentalment raons de força major. Les restriccions del trànsit per carretera i ferroviari estaran vigents fins que conclogui l’estat d’alarma. Ho va anunciar ahir el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que no va descartar que calgui tancar més endavant les fronteres aèries i marítimes. El president de la Generalitat, Quim Torra, va reaccionar a l’anunci valorant que la mesura arriba “massa dies tard” i va assenyalar que continua sent necessari “tancar aeroports, ports i trens d’alta velocitat”.

El risc de propagació dura més del que es pensava.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar ahir que les persones que ja s’han guarit de la infecció per Covid-19 poden continuar infectant altres persones. És per això que els responsables de la institució sanitària mundial consideren que aquestes persones haurien de mantenir les mesures de confinament durant quinze dies després que hagin desaparegut els símptomes per evitar contagiar altra gent. L’OMS també subratlla que durant aquests quinze dies les persones que han superat aquest coronavirus no haurien de rebre visites.

Mesures per als autònoms.

El govern té previst aprovar avui en la reunió del consell executiu un decret amb un nou paquet de mesures econòmiques per fer front a l’afectació del coronavirus. Les accions aniran orientades a garantir la continuïtat de la contractació pública, demorar el pagament de tributs i oferir una resposta als autònoms que han hagut d’aturar la seva activitat.

El trànsit decau.

En el primer dia feiner de restricció pel coronavirus, el trànsit als accessos a l’àrea metropolitana de Barcelona va disminuir ahir un 46,5%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia