Salut

L’alcalde d’Igualada afirma que la Conca d’Òdena es manté confinada “fins a nova ordre”

Castells exigeix mesures “excepcionals” a la zona

Assegura que no estan aquí per alimentar cap polèmica, i afegeix que només estan “enmig d’una emergència sanitària”

Després de la negativa de la Moncloa a endurir el confinament de la Conca d’Òdena, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha assegurat que la situació als quatre municipis de la zona es manté igual que fa quinze dies, i continuarà així “fins a nova ordre”. Visiblement enfadat, Castells ha exigit tant al govern català com a l’Estat “mesures excepcionals”, i ha demanat que s’enviïn 70.000 testos ràpids per tal de fer una cartografia i determinar quina és la situació de contagi a la zona. Preguntat sobre si se sent enmig d’un pols entre el govern català i l’espanyol, Castells ha dit que no vol alimentar cap polèmica, i “que la Conca d’Òdena només està enmig d’una emergència sanitària”.

Castells considera que la situació a la Conca d’Òdena és la mateixa “que fa 15 dies”. “La resolució continua vigent i continuarem així fins a nova ordre”, ha assegurat. En aquest sentit, ha demanat a la població que continuï protegint-se amb un “confinament especial a les seves cases”.

L’alcalde ha reconegut que els ajuntaments no tenen competències per garantir el confinament, i ha demanat a les administracions “que prenguin les decisions que calguin per solucionar la situació”.

En aquest sentit, Castells ha exigit “serenament i determinadament” que es facin els testos ràpids a tota la població de la Conca d’Òdena, i ha assegurat que els alcaldes dels quatre municipis afectats ja ho han demanat “per escrit i formalment” al govern català i espanyol.

La petició, segons Castells, està avalada per experts, ja que és l’única manera de fer una cartografia real de la situació. “Si som la zona amb més mortalitat del país, exigim que siguem els primers en fer-nos aquesta prova i determinar quina és la millor manera de resoldre la situació”.

Conscient que els testos ràpids arriben amb comptagotes, Castells no descarta fer-los paulatinament. “Primer al personal mèdic i agents policials, després a la gent d’edat avançada i així, mica en mica”, ha dit.

Solucions pels treballadors afectats

Per altra banda, Castells també ha exigit que es resolgui ja la situació dels treballadors de la Conca d’Òdena afectats pel confinament i que no poden acudir al seu lloc de treball. “És inadmissible que els treballadors no tinguin resposta i encara no s’estiguin fent les baixes. Només depèn d’una autorització de Madrid”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona