Salut

Salut activa un mapa interactiu sobre les dades del coronavirus a Catalunya

Es pot consultar en detall el nombre d’infectats arreu el territori

També publica els resultats de les proves en positius i negatius des principis de març

El departament de Salut ha publicat aquesta matinada el mapa interactiu que fa dies que anunciava la consellera, Alba Vergés, en què es pot veure en detall i per zones i municipis l’evolució dels casos de coronavirus. També s’informa sobre els resultats de les anàlisis que s’han fet des de principi del mes de març, amb els positius i negatius que s’han fet a diferents persones. Fins a 27 de març, del resultat de 30.717 proves, 12.759 han donat positius i 16.138, negatiu. També ofereix anàlisi de les dades per sexes, edats i regió sanitària. La informació s’actualitza diàriament.

Les dades que es poden trobar en aquesta pàgina indiquen que la prevalença d’aquest coronavirus s’està acarnissant fins aquest dissabte a diferents zones de la Conca d’Òdena, Viladecans, el Prat de Llobregat i Badalona, tots a la província de Barcelona, amb un altre focus puntual a la Vall d’Aran (Lleida).

Aquesta informació, realitzada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (aquas) de la Generalitat i plasmada en un mapa interactiu, s’ha elaborat amb les dades de proves anomenades tècnicament PCR obtingudes fins ahir a les cinc de la tarda.

Les dades es refereixen a les mostres fetes per les unitats bàsiques de salut de la conselleria, i indiquen que les taxes més altes d’infeccions per cada 100.000 habitants es donen a Santa Margarida de Montbui (932,2).

Aquest municipi pertany a la Conca d`Òdena, on s’ha decretat l’aïllament pel focus de coronavirus. La capital de la zona, Igualada, té una prevalença de 626,1, mentre que Vilanova del Camí arriba al 590,4, i Capellades, al 494,5.

Per sobre d’aquests últims municipis, en els quals s’ha decretat l’aïllament, es troben, segons l’estudi, barris de Viladecans, amb una prevalença del 708,8; del Prat, amb 604,7, i Badalona, amb 597,8.

També s’han registrat elevats índexs de positius per coronavirus en unitats sanitàries de Sant Quirze de Vallès (569,3); Sabadell (544,4); Barcelona capital (532,8); L’Hospitalet de Llobregat (508,6) i Mollet del Vallès (496,7).

Existeix també un focus amb una prevalença de 505,8 a la Vall d’Aran i un altre amb una ràtio de 422 a la Pobla de Segur, tots dos a la província de Lleida.

Per contra, no s’ha registrat cap cas positiu a l’oest de la comarca de l’Alt Camp, Deltebre, Flix, l’Ametlla de Mar i el Perelló, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cornuella de Montsant, tots a Tarragona .

Tampoc hi ha hagut casos positius a les unitats sanitàries de la Jonquera, Ribes de Freser-Campdevànol i Torroella de Montgrí, a Girona.

Per regions sanitàries, i amb les últimes dades de l’esmentada agència, a la de Barcelona s’havien diagnosticat fins ahir 10.558 casos; a la Catalunya Central, 1.172; a Girona, 683; a Lleida, 492; a Camp de Tarragona, 217; a l’Alt Pirineu i Aran, 108, i a les Terres de l’Ebre, 56.

e les més de 30.000 proves PCR que s’havien fet fins ahir al vespre, 1 22,92 per cent van correspondre a dones que van donar positiu i un 21,5 per cent a homes que també eren portadors de COVID-19.

Per edats, el virus ha afectat més les persones d’entre 70 i 80 anys (2.409) i d’entre 50 i 60 anys (2.317).

Per edats, entre els grups més afectats també hi ha les persones d’entre 60 i 70 anys (2.146) i d’entre 40 i 50 anys (2.023).

Entre els casos positius hi ha 383 que afecten a persones que tenen entre 90 i 100 anys, i 96 positius amb edats que oscil·len entre els 10 i 20 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES