Salut

Sánchez decidirà demà si prorroga l’estat d’alarma

El president del govern espanyol es reunirà dissabte al matí amb el comitè de científics i tècnics i posteriorment comunicarà la decisió a l’oposició

Illa: “L’objectiu que ens havíem fixat per aquest setmana d’alentir l’epidèmia s’ha acomplert”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, decidirà aquest dissabte si prorroga l’estat d’alarma decretat fa tres setmanes per contenir el brot de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

Aquesta ha estat la resposta del ministre de Sanitat, Salvador Illa, quan se li ha preguntat per aquesta possibilitat durant la roda de premsa que ha ofert aquest divendres a la Moncloa. Illa no ha avançat, però, quina decisió prendrà el govern espanyol que, els últims dies, no ha descartat la possibilitat d’allargar quinze dies més el confinament

Sánchez prendrà la decisió després de reunir-se amb el comitè de científics i tècnics a primera hora del matí i, posteriorment, la comunicarà als líders dels partits de l’oposició.

Si Sánchez opta per tornar a prorrogar l’estat d’alarma caldrà votar-ho en un ple del Congrés, que es podria celebrar dimecres o dijous, segons han apuntat fonts parlamentàries a l’ACN.

Illa ha recordat que Sánchez mantindrà diumenge la reunió setmanal amb els presidents autonòmics, en la que serà la quarta videoconferència que mantinguin des de l’inici de la crisi del coronavirus.

Objectiu acomplert

A l’inici de la compareixença, el titular de Sanitat ha afirmat que “l’objectiu que ens havíem fixat per aquest setmana d’alentir l’epidèmia s’ha acomplert”. Illa ha destacat que els increments diaris s’han situat per sota del 10% quan a l’inici de l’epidèmia eren superiors al 20%. A més, ha assenyalat que els més de 30.500 pacients recuperats fins ara són un “raig d’esperança”.

No obstant això, ha reconegut que la setmana ha estat “dura” i ha vaticinat que “probablement” la vinent també ho serà. Segons les dades de Sanitat, fins aquest divendres hi ha hagut gairebé 11.000 defuncions i més de 117.000 positius diagnosticats a l’Estat.

Tothom amb mascaretes

Illa també ha explicat que estan estudiant un conjunt de mesures entre les quals “molt probablement” estarà la recomanació d’ús generalitzat entre la població de mascaretes. “Però no vull anticipar res fins que no ho haguem decidit i ho puguem comunicar”, ha puntualizat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona