Salut

Trump presenta una “reobertura”post Covid-19 per fases, zones i sense calendari

Insta els governadors dels estats a aplicar el reinici del desconfinament “pas a pas” i de forma “acurada”

Els casos de coronavirus als Estats Units superen els 675.000 i els morts són més de 34.500

El govern de Donald Trump ha presentat aquesta matinada el seu pla de “reobertura” econòmica i social post coronavirus per als Estats Units, que serà per fases, zones i sense un calendari establert.

El líder estatunidenc ha posat en mans dels governadors dels estats la decisió de quan adherir-se al pla de reobertura, encara que ha deixat clar que els que compleixin amb els requisits i així ho desitgin poden fer-ho a partir d’aquest divendres.

Trump, de fet, ha assegurat que 29 dels 50 estats del país estan en condicions d’iniciar la reobertura en la primera fase de tres establertes.

En aquesta fase número “u”es podrà accedir si els casos de coronavirus han disminuït en un període de 14 dies i els hospitals operen en situació de normalitat.

Les escoles seguiran tancades, les visites a les residències de gent gran prohibides, es demanarà als ciutadans que evitin concentracions de més de deu persones, se seguirà incentivant el teletreball i els negocis com restaurants, gimnasos i cinemes podran obrir en compliment amb normes de distanciament social.

En una segona fase les escoles podran tornar a obrir, també els bars, hauran d’evitar-se concentracions de més de 50 persones, se seguirà incentivant el teletreball però es podran reprendre els viatges considerats no essencials.

Finalment, en una fase 3 s’obriran les visites a residències i hospitals, els centres de treball operaran sense restriccions, però negocis com bars, restaurants i cinemes hauran de segui complint amb les normes de distanciament social.

Durant la roda de premsa en la que ha presentat el seu pla, Trump ha animat els governadors a sumar-se a la reobertura però “pas a pas” i de forma “acurada”.

“Estem començant de nou les nostres vides. Estem començant a reactivar la nostra economia d’una manera segura, estructurada i molt responsable”, ha dit el president nord-americà.

També ha reconegut que estats com Nova York i Nova Jersey, l’epicentre del brot als Estats Units, encara tardaran en poder emprendre la reobertura.

El mandatari ha presentat el seu pla quan els casos de coronavirus als Estats Units superen els 675.000 i els morts són més de 34.500. Des de fa dies la xifra de contagis augmenta a un ritme de 30.000 diaris i la de morts està al voltant de les 2.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs