Salut

DIAGNÒSTIC. Entitat de recerca

Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

Projecte: CoNVaT (Combating 2019-nCoV: Advanced Nanobiosensing platforms forPOC global diagnostics and surveillance).

Investigadora: Laura Lechuga.

Descripció: des de l’ICN2 estan desenvolupant un nanoxip per al diagnòstic ràpid de coronavirus en una mostra de saliva. Es basa en la unió del virus als anticossos immobilitzats en el nanoxip. Es fa passar un feix de llum i es detecta la presència de virus; el resultat es recull en un telèfon intel·ligent o tauleta, i per tant no es requereix equipament sofisticat de laboratori. En col·laboració amb la Universitat de Barcelona (Jordi Serra Cobo), la Universitat de Marsella (Remi Charrel) i l’Institut Nacional Italià de Malalties Infeccioses (Antonino Di Caro).

Finançament: 840.843,75 M € de la convocatòria H2020-SC1-PHE-Coronavirus 2020 de la Comissió Europea.

Impacte esperat: detecció ràpida de coronavirus, sense necessitar laboratori. El projecte preveu també fer seguiment dels reservoris animals de coronavirus per prevenir futurs brots en humans. La idea fonamental és desenvolupar dispositius de diagnòstic ràpid de coronavirus, per diagnosticar la presència de virus en mostres dels pacients.

L’ICN2 és un centre CERCA en què participen l’administració de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques estatal (CSIC). És una fundació adscrita a l’administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant la direcció general de Recerca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.