Salut

DIAGNÒSTIC. Entitat de recerca

Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR-Sant Pau)

Projecte: Ús del biomarcador de Krebs von den Lungen (KL-6) per estratificar el risc de malaltia pulmonar intersticial greu en pacients amb infecció primària per Covid-19.

Investigador: Ivan Castellví.

Descripció: Actualment no hi ha marcadors que permetin identificar els pacients de Covid-19 que patiran insuficiència respiratòria. L’estudi avaluarà els valors en sang d’una proteïna (KL-6) per determinar-ne el valor a l’hora de predir el desenvolupament d’insuficiència respiratòria greu en aquells pacients amb símptomes respiratoris associats a la Covid-19.

Per això, es determinaran els nivells de KL-6 en tots els pacients hospitalitzats que presentin problemes respiratoris i/o infiltrats pulmonars.

Els resultats d’aquest estudi tindran un impacte directe en la política d’ingrés hospitalari, i podrien ajudar a estratificar el risc del pacient de Covid-19 en les primeres etapes de la malaltia, tant en els malalts que tenen risc baix d’empitjorament respiratori com en els que podrien empitjorar durant l’ingrés.

L’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR-Sant Pau) és un centre Cerca que promou la recerca bàsica, clínica, epidemiològica i de serveis sanitaris en el camp de les ciències de la salut i la biomedicina. Rep la participació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consorci Sanitari de Barcelona, i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.