Salut

Els comarcals tornen a poc a poc a la normalitat

L’activitat prèvia a la pandèmia es recupera progressivament als hospitals de Palamós, Figueres, Blanes i Olot i al transfronterer de Cerdanya

Els hospitals de Figueres, Palamós, Blanes, Olot, Campdevànol i el transfronterer van recuperant a poc a poc l’activitat prèvia a la pandèmia. Aquesta mateixa setmana, al de Figueres s’ha reobert una nova sala d’operacions de manera que ja en disposa de cinc de les sis que hi havia per poder recuperar progressivament les intervencions desplaçades pel coronavirus. Les operacions de cirurgia menor i les proves d’endoscòpies digestives i broncoscòpies s’estan fent ja amb relativa normalitat. Fa una setmana que s’estan programant aquelles hores preferents en les consultes externes i es treballa amb la previsió que, a curt termini, es podrà oferir el 30% de les visites presencials respecte a l’assistència que s’oferia abans de la pandèmia. Es preveu que, a llarg termini, aquesta xifra augmenti fins al 50%.

L’Hospital de Palamós treballa per anar alliberant plantes o llits de malalts de Covid-19. Si fins ara s’havien situat a la tercera i a la quarta plantes, ara només es manté una ala de la quarta per a aquestes patologies. Es manté, això sí, l’UCI a la zona de l’hospital de dia i, per ara, no hi ha cap intenció de desmantellar-la. Ara mateix es treballa en la recuperació progressiva de l’activitat assistencial i a principis de juny està previst anar obrint els consultoris locals, que fins ara estaven tancats. Mentrestant, s’estan duent a terme tasques internes de gestió d’agendes i també d’adequació d’espais per garantir la seguretat i la protecció de tots els usuaris i professionals que hi treballen.

L’Hospital del Ripollès, a Campdevànol, va començar el passat 4 de maig un pla de tornada a la normalitat, reprenent progressivament l’activitat quirúrgica de cirurgia major o ambulatòria i va reactivar les consultes externes en baixa intensitat. L’Hospital de Cerdanya, el transfronterer de Puigcerdà, va reprendre l’activitat programada el passat 14 de maig, tot i que de manera parcial i progressiva. El dilluns de la setmana passada, Cerdanya va entrar a la fase 1 amb bones dades epidemiològiques sobre la Covid a tot Catalunya.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa l’11 de maig va començar la recuperació gradual de l’activitat a les consultes externes i es va donar prioritat a les intervencions quirúrgiques que ja no es podien ajornar més i a les urgents. A l’Hospital de Blanes, per la seva banda, l’activitat quirúrgica es reprèn i a poc a poc les consultes externes s’estan reobrint. S’han desmuntat recursos per la pandèmia, i la zona de reanimació i dues plantes del centre (la tercera i la quarta) ja no són per a pacients de Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona