Salut

Coronavirus

Simón defensa que l’impacte del 8-M en l’evolució de la pandèmia és “marginal”

El director del CCAES recorda que les mobilitzacions no estaven desaconsellades en aquell moment

Subratlla que l’augment de casos del 9 de març no es pot imputar a aquells esdeveniments perquè correspondria a contagis situats al voltant del 20 de febrer

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha relativitzat l’impacte en la propagació de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) dels esdeveniments multitudinaris que es van produir el cap de setmana del 7 i 8 de març.

Preguntat pel motiu pel qual Sanitat va desaconsellar la celebració d’un congrés evangelista a Madrid, un fet que l’informe de la Guàrdia Civil al jutjat que investiga les manifestacions del 8 de març posa com a exemple de concentracions que sí que es va cancel·lar, Simón ha justificat que la decisió va respondre al fet que aquest acte reuniria persones provinents de països on la situació epidemiològica ja era preocupant.

En aquest sentit, ha explicat que els organitzadors els van indicar que a l’esdeveniment hi participarien “persones de 120 països, entre ells països que en aquell moment es consideraven de risc”. Segons ell, és per aquest motiu que es va demanar que no es fes el congrés evangelista.

El portaveu ha recordat que el ministeri de Sanitat va recomanar a principis d’aquella setmana que no se celebressin esdeveniments de masses, com congressos, amb participació de persones procedents de zones de risc i l’acte evangèlic “encaixava amb l’ofici” de Sanitat.

Simón ha insistit que les manifestacions del 8 de març o els esdeveniments esportius que es van celebrar aquell cap de setmana no estaven desaconsellats en aquell moment i ha recordat que les recomanacions van canviar a partir de l’increment de casos de Covid-19 notificat el 9 de març.

No obstant això, ha remarcat que aquest augment no es pot atribuir als esdeveniments del cap de setmana per que correspon a contagis que s’haurien produït al voltant del 20 de febrer.

És per això que, segons ell, les manifestacions feministes haurien tingut una repercussió “marginal” en l’evolució de la pandèmia i els contagis que es van produir podrien haver passat a llocs com el transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona