Salut

Coronavirus

L’home que es feia passar per metge va signar una defunció per Covid-19 a l’Hospital de Martorell

El fals doctor va treballar 20 hores al centre fins que es van detectar irregularitats a la seva documentació

La gerència justifica que sempre comproven els títols en origen però amb la sobrecàrrega d’aquests dies van trigar més temps a fer-ho

L’home detingut el 8 d’abril i empresonat després per fer-se passar per metge va signar la defunció d’una víctima de la covid-19 mentre exercia a l’Hospital de Martorell, segons ha avançat la Ser i ha confirmat a l’ACN.

El gerent del centre sanitari, Manel Àlvarez, ha indicat que l’augment de feina derivat de la pandèmia va obligar a contractar personal, i una de les persones que es va presentar va ser l’ara empresonat, que segons la seva informació té 30 anys, i no 21 com afirmen els Mossos.

L’home va presentar tots els paper i va estar unes 20 hores treballant a l’hospital, fins que l’administració del centre va detectar que la documentació semblava irregular. En aquelles 20 hores li va tocar signar la defunció del pacient de Covid-19.

Àlvarez ha explicat a l’ACN que les primeres hores de les 20 que va treballar al centre van ser de tutorització, per mostrar el funcionament de l’hospital i del sistema informàtic. L’endemà la directora de personal va revisar la documentació i “va veure alguna cosa que no li quadrava”. Aleshores va trucar al fals metge i “ell mateix ho va reconèixer”.

El mateix dia els responsables de l’hospital van anar als Mossos a posar una denúncia per falsificació documental. Quan la policia el va anar a buscar estava treballant en un altre centre sanitari, un hospital privat de Barcelona.

“Sempre comprovem en origen els títols”, ha explicat Àlvarez, però “amb la tensió d’aquests dies van trigar unes hores més a fer-ho”. El gerent de l’Hospital de Martorell ha volgut subratllar que el fals metge “no va tenir actuació clínica” sobre el malalt que va morir per Covid-19. No obstant això, ha reconegut que a l’hora de la defunció, la nit del set al vuit d’abril, “li va tocar signar la defunció”. Aquesta signatura, que és de caire oficial, va perdre en aquest cas la validesa, per la qual cosa va ser el forense el qui va confirmar posteriorment les causes de la mort.


No estava col·legiat
Els Mossos d’Esquadra explicaven aquest dijous que a l’Hospital de Martorell s’havia detectat que el fals metge no estava col·legiat, i que a l’escorcoll del domicili del detingut van comissar material físic de suplantació d’identitat. També van trobar documentació que ara s’analitza per determinar si havia exercit en altres centres mèdics i en diferents especialitats.

En aquest sentit, sembla que l’individu també s’havia fet passar per metge per col·laborar amb el grup Sanitaris per la República, cosa que va fer durant dos dies fins que va ser descobert. Va dir que era neurocirurgià de la Vall d’Hebron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà