Salut

Trilla assegura que l’enduriment del confinament és “l’única mesura” que pot ajudar a Lleida i lamenta l’”embolic” judicial

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clinic indica que l’Hospitalet no està igual que el Segrià i fa una crida a reforçar la vigilància i el seguiment

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clinic, Antoni Trilla, ha defensat que l’enduriment del confinament és “l’única mesura” que pot ajudar a millorar la situació de Lleida i ha lamentat “l’embolic” judicial. “Hi poden haver detalls jurídics però s’han d’intentar resoldre tenint en compte l’objectiu principal”, ha argumentat en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio.

Trilla ha considerat que “tothom hauria d’anar en la mateixa direcció” i ha esperat “que no s’afegeixi més embolic a l’embolic epidemiològic”.

D’altra banda, ha explicat que tot i l’augment de casos a l’Hospitalet de Llobregat , la situació no és la mateixa que la del Segrià i ha fet una crida a reforçar la vigilància i el seguiment de casos.

Trilla ha assegurat que “es veia venir des de feia uns quants dies” que la situació de Lleida empitjoraria. Sobre si s’han pres tard les mesures, ha valorat que “s’ha intentar fer una mica més de cirurgia”.

“Realment és l’única mesura que pot ajudar ara a apaivagar el ritme de transmissió”, ha dit sobre l’enduriment del confinament.

Ha afegit però que també “s’ha de millorar” la capacitat de fer proves i totes les etapes per aconseguir un veritable control dels brots, ja que ha lamentat que “probablement ha fallat” a Lleida.

En aquest sentit, ha indicat que l’augment de casos a l’Hospitalet “posarà a prova les capacitats” i ha apel·lat a actuar “el més ràpidament possible” i a fer un “esforç extraordinari”.

Tot i això, ha assegurat que l’Hospitalet i la zona metropolitana sud “no estan en zona de risc de transmissió comunitària” com per plantejar-se mesures com les de Lleida.

Ha afegit que a Barcelona també s’està “al límit”: “Estem en zona groga, més pendents de la zona vermella que de la verda”. En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat individual per al compliment de totes les mesures de seguretat i a la de les administracions, ja que ha assegurat que “no val deixar-ho tot en mans dels ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró