Salut

El Govern obre la porta a revisar les restriccions a gimnasos, cinemes i teatres

El Procicat revisarà la resolució que afecta aquestes activitats la setmana que ve

Els alcaldes dels ajuntaments metropolitans avalen el tancament de l’oci nocturn amb “consens total” però reclamen reforç de mossos i ajuts

El Govern ha obert la porta a revisar en breu les restriccions a gimnasos, cinemes i teatres a Barcelona, primera corona metropolitana i altres municipis afectats pels rebrots de coronavirus. “El Procicat aquesta propera setmana revisarà la resolució aprovada el 13 de juliol, on hi ha aquestes activitats. Després de vuit dies es podrà adaptar a l’evolució de la pandèmia i també a les necessitats en àmbits com la cultura i l’esport”, ha assegurat el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez. En paral·lel, la reunió de la Generalitat amb els alcaldes metropolitans ha servit per avalar el tancament total de l’oci nocturn i dels bars i restaurants a mitjanit: “Hi ha hagut consens total. Era una mesura necessària”, ha comentat Fernàndez.

“Són espais on els contagis eren més alts, especialment entre la gent jove. I on el compliment de les mesures de distanciament era més difícil”, ha continuat el delegat del Govern a Barcelona, que ha insistit que tant la Generalitat com els consistoris metropolitans han coincidit a valorar com una “mesura adient” el tancament de l’oci nocturn i també de bars, restaurants i guinguetes de platja a les 00.00 hores. “Vull agrair igualment la bona col·laboració, predisposició i entesa dels municipis ja que a partir d’avui entrem en una setmana clau”, ha constatat Fernàndez. “La situació a l’àmbit metropolità és molt exigent, complexa i requeria de mesures excepcionals per trencar les cadenes de transmissió i reduir els contagis de covid-19”, ha apuntat el delegat del Govern.

“Aturar aquest virus depèn de la nostra capacitat de tenir una actitud conscienciada –tot i la dificultat de l’època de l’any- i amb complir les mesures higièniques, de distanciament social i d’ús de la mascareta”, ha conclòs Fernàndez.

Colau

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i l’alcalde de Badalona, Xavier García-Albiol, han avalat aquest dissabte en una roda de premsa conjunta la decisió del Govern de tancar l’oci nocturn, malgrat que la resolució “arriba una mica tard”. “A la nit hi ha un relaxament de la vida social que fa que la gent es tregui la mascareta i no hi hagi distàncies, estem d’acord que s’havia d’actuar en l’oci nocturn”, ha dit Colau, afegint que els alcaldes metropolitans també donen suport a limitar fins a la mitjanit l’obertura de bars i restaurants. Amb tot, tots exigeixen un “reforç de Mossos” per poder controlar que s’apliquen les mesures, més rastrejadors, i que el Govern ofereixi ajuts als sectors afectats.

Tots tres han destacat també la disposició de la Generalitat a reconsiderar, en properes reunions del PROCICAT, les restriccions que actualment s’apliquen en sectors culturals com el cinema o el teatre, o en els esportius, com els gimnasos. Han demanat més “claredat” al Govern a l’hora d’explicar les mesures, que creuen que generen confusió.

Text



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona