Salut

S’estabilitza la situació epidemiològica de Catalunya

La taxa d’incidència baixa a les zones més afectades com Lleida i l’àrea metropolitana de Barcelona

Salut presenta les línies mestres del Pla de Control de la Covid-19

La situació epidemiològica de Catalunya ha millorat en els darrers dies per l’estabilització de la incidència a les zones més afectades pels rebrots com el Segrià, Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Així ho ha assegurat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, a la roda de premsa per informar sobre l’estat de la pandèmia i presentar les principals línies estratègiques del Pla de control de la Covid-19.

Argimon ha explicat la taxa d’incidència acumulada de casos de coronavirus a Catalunya s’ha estabilitzat en els darrers dies i fins i tot ha registrat un “petit descens” per l’evolució favorable de zones molt afectades pels rebrots com Lleida i el Baix Segrià. El secretari de Salut ha precisat que aquesta baixada de la incidència també s’explica “perquè Lleida ve d’una taxa molt elevada, per sobre de 500 casos per 100.000 habitants”.

A Lleida encara hi ha 21 pacients a les unitats de cures intensives (UCI) dels Hospitals Arnau de Vilanova (11), Santa Maria (5) i centres privats (5).

El nivell de reproducció de virus, l’anomenada R0 (el nombre de casos que causa una persona infectada, de mitjana), està en aquesta zona una mica per sota d’1. Segons Argimon, això significa que les dràstiques mesures imposades en aquesta zona “han funcionat, gràcies a l’actitud dels ciutadans”, i que el risc de rebrot ha baixat.

De fet, el Procicat anunciarà demà si relaxa o no algunes mesures implantades a Lleida i diversos municipis de l’entorn de la capital de Segrià. Argimon, però, ha recordat que “venim d’una situació molt complicada, amb uns 600 casos per cada 100.000 habitants”.

Segons el pla presentat avui, que té per objectiu disminuir la transmissió del virus i trencar les cadenes de contagi, Lleida es trobaria en el nivell 4, d’un total 5, en el qual la transmissió comunitària del virus no està controlada i hi ha un impacte assistencial hospitalari rellevant.

A Barcelona, la R0 està estabilitzada en 1 i en un nivell 3 del pla de la Generalitat, amb brots complexos i transmissió comunitària sense impacte en els hospitals rellevant. A l’Àrea Metropolitana Sud la incidència del virus és elevada amb tendència també a estabilitzar-se, tot i els casos de l’Hospitalet, Castelldefels i Cornellà, principalment, on augmenten.

L’Àrea Metropolitana Nord es trobaria en el nivell 2 de control epidemiològic, amb brots controlats o casos esporàdics limitats i la R0 seria d’entre 1,3-1,4, segons dades d’Argimon.

Tot i aquesta lleu millora de la pandèmia a Catalunya, el secretari de Salut Pública ha remarcat que el virus “està per davant nostre i se’ns pot escapar”. “Els propers deu dies són crítics”, ha advertit.

A la roda de premsa també hi han participata la consellera de Salut, Alba Vergés, i el director de la Unitat Covid a Catalunya, Jacobo Mendioroz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona