Salut

Una infecció viral apareix a la Xina transmesa per les picades de paparres

Les autoritats sanitàries diuen que hi ha almenys 60 infectats a l’est del país

Demanen extremar la precaució però no crear una alarma innecessària

Un nou tipus de virus que es podria transmetre a través de les picades de paparres ha aparegut a la Xina i hi ha més de 60 persones infectades i, almenys, set persones traspassades, segons va informar el diari governamental en llengua anglesa The Global Times. Segons aquest mitjà, més de 37 persones a la província de Jiangsu, a la Xina oriental, han estat infectades amb aquest virus durant el primer semestre de l’any, i 23 persones més a la província veïna d’Anhui. El virus ha estat identificat com a síndrome de febre severa amb trombocitopènia bunyavirus o SFTS, en el seu acrònim en anglès, i les autoritats sanitàries xineses asseguren que és una varietat d’un virus que ja era conegut. De fet, la Xina ja havia aïllat un patogen del virus el 2011 i, segons els científics, pertany a la categoria dels bunyavirus. Els viròlegs creuen probable que passés a l’ésser humà per les paparres i consideren que el virus es podria transmetre entre els humans.

El diari xinès descriu un cas d’estudi d’una dona de Nanjing, capital de la província de Jiangsu, que va contraure el virus i va mostrar símptomes com febre i tos. Els metges també van trobar una disminució del recompte de leucòcits així com un baix nombre de plaquetes en la sang. Després d’un mes de tractament, aquesta dona va ser donada d’alta de l’hospital. Però el virus ha matat almenys set persones a Anhui i a la província de Zhejiang de la Xina oriental.

El metge del primer hospital afiliat de la Universitat de Zhejiang, Sheng Jifang, va assegurar que no es podia excloure la possibilitat de la transmissió humana d’aquesta nova varietat. Segons el The Global Times, Sheng afirma que els pacients poden transmetre el virus a altres éssers humans per via sanguínia o mucosa. Els metges consultats pel mitjà oficial xinès van advertir que la picada de paparres és la via principal de transmissió.

Actualment no hi ha cap tractament ni vacuna disponible contra l’SFTS, una síndrome que es manifesta amb febre alta, vòmits i diarrea, fallades múltiples d’òrgans i fins i tot alteracions del comportament. Els primers estudis indiquen que existeix una taxa de mortalitat més alta en pacients de més de 50 anys que suggereixen que la susceptibilitat a la infecció per SFTS pot variar en funció de diversos factors de risc, inclosos l’edat del pacient i l’estat immunitari. Els metges creuen que la millor manera de reduir el risc d’infecció és extremar la precaució, evitar les picades de les paparres i tenir especial cura de no acariciar animals sospitosos.

LES XIFRES

7
persones
s’han mort aquest any a la Xina a causa de l’SFTS.
37
persones
han estat infectades a la província de Jiangsu i 23 més a Anhui


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES