Salut

Obres de millora al Trueta per adequar-se a la nova realitat

Entre d’altres reformes, s’actua a la segona planta per ampliar l’àrea de reanimació postquirúrgica

El centre es dota de 58 nous respiradors invasius per millorar l’atenció dels pacients crítics

L’hospital Trueta de Girona adequa les seves instal·lacions per poder adaptar-se a la nova realitat assistencial que comporta la convivència alhora de pacients amb Covid-19 i d’altres sense aquesta malaltia i es dota de més equipament electromèdic per així poder guanyar capacitat de resposta i ser més autosuficient. L’objectiu és que l’hospital de referència de la regió sanitària de Girona afronti amb les millors condicions els possibles rebrots sense haver d’aturar l’activitat habitual del centre.

Les obres de millora es fan a la segona planta de l’hospital amb l’objectiu d’ampliar l’àrea de reanimació postquirúrgica amb nou llits més per poder atendre així, simultàniament però amb circuits diferenciats, pacients amb Covid i pacients que no tenen Covid postquirúrgics crítics. També està previst crear una nova unitat d’ictus i de semicrítics de malalties neurològiques dotada de vuit llits i adaptable a futures emergències. Paral·lelament es treballa en la reforma de l’àrea d’endoscòpies projectada per al 2021 i es projecta una nova àrea d’intervencionisme guiat per imatge, que disposarà de tres sales d’intervencionisme i una sala d’observació i recuperació de pacients amb alguns boxs tancats per poder atendre pacients amb necessitat d’aïllament.

Per altra banda també s’han enllestit els treballs d’adequació de les plantes nou i deu per acollir les noves habitacions i l’àrea de descans destinada als metges de guàrdia i als despatxos mèdics. Aquestes habitacions eren les que ocupaven la planta 9a B abans de convertir-la en una unitat de crítics i semicrítics. En total, s’han habilitat 37 habitacions i cinc despatxos.

A finals d’abril, l’hospital Trueta ja va posar en marxa la nova unitat de crítics i semicrítics, dotada de 28 llits i tots els respiradors, monitors i equipament necessari per poder atendre pacients en qualsevol situació clínica. Tot i que es tracta d’un espai pensat especialment per a pacients amb Covid-19, com que és polivalent permetrà de poder donar resposta a les necessitats essencials de cada moment i de tot tipus de pacients.

Suport d’empresaris

En aquests darrers mesos, el Trueta ha pogut adquirir 58 nous ventiladors mecànics invasius i 24 de no invasius, la majoria dels quals adquirits a principi de la pandèmia tot i que els aparells estan arribant de forma progressiva a l’hospital arran de la gran demanda mundial que hi ha. Deu d’aquests respiradors invasius s’han pogut adquirir gràcies al suport econòmic de Metalquimia, Friselva i altres empresaris del territori. També gràcies al suport del campió olímpic i tres vegades campió del món d’Ironman, Jan Frodeno. La resta són compra directa o bé de l’hospital o del CatSalut. A més d’aquests respiradors, també s’han adquirit ecògrafs de suport a les unitats de crítics, un dels quals gràcies a la donació del Girona FC, centrals de monitors i monitors per a la nova unitat de crítics i semicrítics, per a la nova unitat de reanimació i la nova unitat d’ictus. També llits de crítics i d’hospitalització, carros d’aturada, desfibril·ladors, videolaringoscops per a intubació, entre d’altres equipaments. La unitat d’electromedicina també disposa de noves impressores 3D i de material d’impressió gràcies a la col·laboració d’Aliart Informàtica i Telecomunicacions.

LA XIFRA

72
ventiladors invasius
és el nombre total que hi ha a l’hospital Josep Trueta de Girona a data d’avui.

LA XIFRA

28
ventiladors no invasius
és el nombre total que hi ha al Trueta a data d’avui, segons fonts de premsa del centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona