Salut

L’hospital de Blanes, en un assaig mundial contra la Covid

El centre comarcal participa en la iniciativa ‘Solidarity’, que promou l’OMS en un centenar de països

Els malalts ingressats que hi prenen part testaran els medicaments

L’hospital comarcal de Blanes, gestionat per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), pren part en un assaig mundial per combatre la Covid-19. Tant el centre mèdic blanenc com l’hospital Sant Joan de Calella (Maresme) formen part de la iniciativa Solidarity (Solidaritat), que s’ha estès arreu d’un centenar de països i que promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’assaig clínic pretén “trobar un tractament eficaç contra la malaltia”. En formen part hospitals i centres mèdics d’arreu del món, quatre dels quals són catalans. Solidarity compara opcions de tractament per avaluar-ne l’eficàcia. Hi poden participar pacients amb Covid-19 més grans de 18 anys i que estiguin ingressats en algun dels hospitals adscrits a l’estudi, segons informa la CSMS.

Quan el malalt accepta participar en l’assaig, se li assigna “de manera aleatòria i a través d’un programa informatitzat una de les opcions de l’estudi”. Els medicaments inclosos a l’assaig podran variar en funció dels resultats que es vagin coneixent.

Primers pacients

L’estudi ja s’ha posat en marxa a Blanes des de fa dues setmanes i a Calella. En funció del nombre d’ingressats, el nombre de participants en l’assaig augmentarà. En són responsables els investigadors Artur Juan i Óscar del Río i Eva Armero i Àngels Garcia. Els dos primers són metges de l’hospital de Calella i Armero i Garcia són metgesses al comarcal de Blanes.

El doctor Óscar del Río ha explicat que el que es busca amb l’assaig és “crear evidència sobre alguns tractaments que poden ser eficaços contra el SARS CoV-2 i poden ajudar en el tractament”. Del Río explica que l’estudi de l’OMS va començar fa uns mesos i que la CSMS s’hi ha adherit recentment amb els centres de Blanes i Calella.

A finals de març, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va informar de la posada en marxa del Solidarity i va anunciar que hi prendrien part, entre altres països, França, el Canadà, Noruega, Tailàndia, l’Iran i Bahrain. En aquella ocasió, el metge etíop va assenyalar que l’assaig començaria “només 60 dies després que la Xina trobés i compartís la seqüència genètica del coronavirus”.

Segons les dades de Cat-Salut de dilluns respecte a la incidència acumulada de casos positius i probables de Covid-19 a la regió sanitària de Girona, a l’àrea bàsica de salut de Blanes hi ha hagut cinc casos durant els darrers set dies, i vuit fa una setmana. Actualment no hi ha cap ingressat a Blanes a causa de la Covid-19, mentre que a Calella n’hi ha tres. En els centres de la CSMS hi ha tres professionals positius.

Al maig, l’hospital de Blanes va fer un acte de record per a la vintena de persones que havien mort al centre per la Covid-19.

LA FRASE

L’assaig busca crear evidència sobre alguns tractaments que poden ser eficaços
Óscar del Río
Metge i responsable de l’assaig ‘Solidarity’ a calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona