Salut

Salut inicia avui cribratges a Reus i a l’Hospitalet

Es tracta de zones on s’han detectat brots i transmissió comunitària

La població diana són els joves asimptomàtics

Després de la posada en marxa, ahir, del dispositiu de recollida de mostres per PCR en zones de Granollers, les Franqueses del Vallès i Canovelles, i del rastreig de fa dies en zones de Ponent, Salut emprendrà avui cribratges massius en alguns barris de l’Hospitalet de Llobregat, concretament a Collblanc i la Torrassa, on s’han detectat grans rebrots, dins de l’àrea metropolitana, i també a la ciutat de Reus. Segons va informar Salut, a l’Hospitalet es faran proves PCR a persones d’entre divuit i quaranta anys per detectar eventuals infectats de Covid-19 que siguin asimptomàtics i que, per aquest motiu, puguin estar contagiant familiars i altres persones del seu entorn. D’aquesta manera, indicant-los el protocol de quarantena i les precaucions que cal seguir, es vol tallar la cadena de transmissió de la malaltia.

La recollida de mostres anirà destinada als joves residents als barris esmentats que no s’hagin fet recentment una PCR per a la detecció del SARS CoV-2 i que hi acudeixin voluntàriament. Es duran a terme al centre municipal Torre Barrina, situat al número 67 de la carretera de Collblanc, al parc de la Marquesa de l’Hospitalet. El punt de recollida de mostres estarà obert avui de les nou del matí a les nou del vespre, i en el mateix horari entre dilluns i dijous de la setmana vinent.

D’altra banda, a Reus, les proves es faran al CAP Sant Pere per als veïns del barri de la Sardana i a l’hospital Sant Joan de Reus per als de la Pastoreta i Monestir. Segons Salut, la població diana seran persones d’entre 20 i 50 anys i la recollida de mostres es farà avui, demà i dilluns (21, 22 i 24 d’agost).

Concretament, els residents del barri de la Sardana es podran dirigir al CAP Sant Pere avui i demà de les vuit del matí a les vuit del vespre. El mateix horari i jornades se seguiran a l’hospital Sant Joan de Reus. Pel que fa als veïns del barri de la Pastoreta, es poden dirigir a l’hospital Sant Joan de Reus tant demà com dilluns, sempre de vuit del matí a vuit del vespre.

Al CAP Sant Pere s’instal·laran diferents mòduls exteriors per tal de realitzar la recollida de mostres. Salut vol realitzar en aquests dies 1.000 proves diàries a Reus per tal de tenir testades 3.000 persones un cop finalitzat el cribratge, ja que l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) és de 390,51, amb un risc alt, i pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, l’Rt se situa en 2,44. En la darrera setmana a Reus s’han triplicat els casos, fins a 133 positius.

LES XIFRES

1.000
proves diàries
vol realitzar Salut a Reus per tal de tenir testades fins a 3.000 persones quan acabi el cribratge.
133
casos positius
s’han detectat en l’última setmana a Reus, on el risc de rebrot es manté alt, en 390,51


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona