Salut

Degoteig de gent per fer-se les proves PCR en la segona jornada de cribratge massiu a Reus

Aquest divendres es van fer 860 tests, per sota dels 1.000 desitjats per Salut

Degoteig constant de reusencs durant tot el matí per l’Hospital Sant Joan i el CAP Sant Pere per fer-se les proves PCR. En la segona de les tres jornades de cribratge massiu previstes pel Departament de Salut a la capital del Baix Camp, el ritme està sent similar al del primer dia. Aquest divendres es van fer 860 tests, segons ha informat Salut, una mica per sota dels 1.000 que hi havia com a objectiu. En total es preveuen fer 3.000 proves a persones d’entre 20 i 50 anys dels barris Pastoreta, Monestir i Sardana. Si s’assolís la xifra, suposaria un 50% de la població dels tres barris d’aquesta franja d’edat. A banda, el consistori ja ha començat a tancar els parcs municipals i no descarta aplicar noves restriccions a partir de dilluns.

Mesures publicades al DOGC

Aquest dissabte al migdia s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les mesures decretades pel Departament de Salut per aturar la propagació del coronavirus a Reus, i que va anunciar la consellera Alba Vergés aquest divendres. A grans trets, queden prohibides les trobades de més de deu persones i es limita l’aforament al 50% en bars i restaurants. Tampoc es podrà consumir a les barres dels establiments; i es restringeix l’aforament en cerimònies religioses al 33% i en esdeveniments culturals i esportius, al 50%. Les mesures tenen una vigència de quinze dies.

Un cop publicada la resolució, també s’han fet efectives les normes que aquest divendres va aprovar el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus, també per als propers quinze dies. En concret, es tanquen els parcs municipals, les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure i les zones de jocs infantils. Alhora, es reforçarà la desinfecció de la via pública a la ciutat, començant pels barris en els quals s’han iniciat els cribratges.

L’alcaldessa accidental de Reus, Montserrat Vilella, ha instat la ciutadania a quedar-se a casa i que només se surti per qüestions imprescindibles, així com que les relacions socials es facin només amb els grups de convivència. Pel que fa al compliment de les normes per part dels establiments comercials de restauració, ha advertit que “la Guàrdia Urbana, si ha de sancionar, sancionarà”. “Ens hi juguem molt”, ha reafirmat.

A més, ha comentat que dilluns hi haurà una nova reunió del Comitè d’Emergències municipal, en el qual es posaran damunt la taula noves mesures, com ara eliminar temporalment “les activitats esportives internes, culturals i de promoció de ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES