Salut

Vergés: “L’estat ha de trobar una solució perquè els pares no es juguin la feina quan tinguin els infants en quarantena”

“Per tallar les cadenes de transmissió hem d’aconseguir que el màxim de gent compleixi els aïllaments”

Sobre les mobilitzacions per la Diada, la consellera afirma: “Una manifestació es pot fer, però aplicant molt les mesures. Cal evitar aglomeracions”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reclamat un cop més al govern espanyol que busqui “la solució” que sigui per compensar les famílies quan hagin de quedar-se a casa per cuidar un fill en quarantena. “Hi ha d’haver una solució perquè els nens estiguin cuidats i la gent no s’hi jugui la feina”, ha insistit Vergés, reclamant un cop més a l’executiu espanyol que faci ús de les seves competències. “Per tallar les cadenes de transmissió hem d’aconseguir que el màxim de gent compleixi els aïllaments i les quarantenes”, ha afirmat.

Vergés ha tornat a fer un crit d’alerta a la població per la situació de “risc” de transmissió del virus que hi ha a Catalunya. Un dels problemes que hi ha i que també va denunciar aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, és que un 45% dels contactes de positius i un 13% dels positius asimptomàtics no compleixen l’aïllament. Vergés ha deixat entendre que un dels grans problemes de la ciutadania per fer la quarantena són les conseqüències laborals i socials que pot comportar aquest aïllament. Per això considera tan important que el govern espanyol trobi una solució perquè els progenitors cuidin dels menors que s’hagin d’aïllar.

Vergés ha recordat que els cribratges massius, que es continuaran fent, han ajudat a trobar molts positius asimptomàtics: “De tots els positius que trobem, ja tenim un 50-60% que no presenten símptomes”.

La Diada

Sobre la manifestació que convoca l’Assemblea Nacional catalana (ANC) l’11 de setembre, Vergés ha assegurat: “El dret de manifestació hi és. No volem anar contra cap dret fonamental. Estem en una epidèmia i hem de trobar els equilibris”. Per això ha considerat que caldrà extremar les mesures i evitar aglomeracions perquè encara s’estarà en una situació de risc alt. “Una manifestació es pot fer, però aplicant molt les mesures sanitàries. Cal evitar aglomeracions” i ha afirmat que cal estudiar-ho i mirar “a veure com ho tenen muntat”.

Mascareta a partir de 6 anys

Vergés ha tornat a explicar que l’obligatorietat de la mascareta és a partir de l’ESO, però que la situació de risc alt que viu en l’actualitat Catalunya fa que l’inici de curs s’hagi de començar exigint la mascareta a partir dels 6 anys. Quan la situació millori i el risc no sigui alt, l’obligatorietat tornarà a ser a partir de l’ESO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia