Salut

Coronavirus

El govern balear confina 23.000 veïns de Palma

La mesura afecta els barris de Son Goleu, Can Capes, La Soledat Nord i part de Son Canals

Les restriccions entraran en vigor divendres a la nit i es mantindran almenys durant dues setmanes

El govern balear confinarà a partir de divendres i durant almenys 15 dies els prop de 23.000 habitants de quatre barris de Palma on hi ha la major incidència de coronavirus de les Illes. Les barriades afectades són les de Son Goleu, Can Capes, La Soledat Nord i part de Son Canals, entre les més humils de la capital balear.

Els veïns d’aquestes àrees no podran sortir de l’àrea excepte per a realitzar activitats essencials, com anar a la feina, a serveis sanitaris, a centres educatius o per tenir cura de persones grans, menors d’edat o amb dependència. Les reunions familiars i socials es restringiran a un màxim de 5 persones.

Els residents podran circular dins el nucli sempre que es respectin les mesures de prevenció de contagis. No obstant això, es recomana als veïns d’aquesta zona de la ciutat que es quedin a les seves cases i limitin els moviments.

L’aforament de locals i serveis públics es limitarà al 50% i l’horari de tancament no es podrà allargar més enllà de les deu de la nit. S’haurà d’establir un horari especial per a persones majors de 65 anys.

La capacitat de bars, cafeteries i restaurants tampoc podrà excedir la meitat de l’aforament tant a l’exterior com a l’interior. Les taules no podran acollir més de 5 comensals i s’haurà de respectar la distància d’1,5 metres entre persones. Els establiments hauran de tancar a les deu de la nit.

Salut també prohibeix la celebració de festes en aquestes zones i se suspenen les activitats en establiments com gimnasos i locals d’oci infantil. Als funerals i vetlles no hi podrà haver més de 15 assistents.

Les autoescoles i centres privats de formació no podran superar la meitat de l’aforament habitual.

Les mesures entraran en vigor a les deu de la nit de divendres i es mantindran almenys fins a la mateixa hora del dissabte 26 de setembre.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat que les mesures s’adopten “per protegir sobretot la població d’aquesta zona i, per tant, a la població de Balears”. Segons el govern, les restriccions atenen a criteris epidemiològics, assistencials i socials d’aquestes quatre zones de Palma, que sumen un 5% de la població total de la ciutat.

Des del passat 5 de setembre s’ha detectat 720 casos positius de Covid-19 en aquesta zones i registren “la transmissió comunitària més elevada” a les Balears, segons la consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós