Salut

La Comunitat de Madrid confina les 37 àrees més afectades per la Covid-19

La mobilitat d’aquestes zones es restringeix a activitats essencials

Es tanquen parcs i jardins i es limiten les reunions a sis persones

La Comunitat de Madrid aplicarà confinaments perimetrals a partir del proper dilluns, 21 de setembre, a les 37 àrees bàsiques de la regió on hi ha una incidència més elevada de la Covid-19. Els habitants d’aquestes zones només en podran sortir per a realitzar activitats essencials.

Així ho ha anunciat aquest divendres a la tarda la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, en un roda de premsa en la que ha estat acompanyada pel vicepresident del seu govern, Ignacio Aguado, i el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.
Díaz Ayuso ha justificat l’aplicació de “mesures de restricció de mobilitat” a les zones on la incidència de contagis és “molt superior” per fer més efectives les quarantenes i “evitar la propagació del virus”. La president ha subratllat que “cal evitar l’estat d’alarma i el confinament”, perquè “això seria és el desastre econòmic”.

Les restriccions de mobilitat afectaran 26 àrees bàsiques de la capital espanyola situades a 6 districtes (Carabanchel, Usera, Villaverde, Villa de Vallecas, Puente de Vallecas i Ciudad Lineal) i a 11 més dels municipis de Fuenlabrada, Humanes, Moraleja, Moraleja de Enmedio, Getafe, Parla, San Sebastián de los Reyes i Alcobendas. En total, les mesures tindran impacte sobre una població de 855.193 persones, el 13% de la població de la Comunitat. Aquestes zones presenten una incidència acumulada de més de 1.000 casos per cada 100.000 habitants i concentren el 25% dels casos.

Els residents només es podran desplaçar a l’exterior per complir obligacions legals, assistir a activitats educatives, la tornada a la residència habitual i la cura de persones grans, dependents o amb discapacitats. També es permetrà anar a entitats financeres, acudir a gestions judicials o notarials, renovar documentació oficial, exàmens o proves oficials i inajornables, i altres situacions de “força major”.

La circulació dels habitants dins aquestes àrees estarà permesa amb les limitacions genèriques vigents al conjunt de la regió. No obstant això Ruiz Escudero ha desaconsellat fer “desplaçaments o activitats no imprescindibles”.

A més, en aquestes zones es limiten a un màxim de 6 persones les reunions tant publiques com privades, sense incloure “activitats laborals ni institucional”.

També es redueixen al 50% els aforaments comercials, d’equipaments esportius i a l’ensenyament no reglat, com acadèmies o autoescoles. Als llocs de culte l’aforament es redueix a un terç i a les vetlles només hi podrà haver un màxim de 15 persones si es fan a l’aire lliure i de deu en espais tancats.

Els establiments comercials i d’hostaleria hauran de tancar a les deu de la nit, tot i que els bars i restaurants podran fer repartiments a domicili més enllà d’aquest límit. Queda prohibit el consum en barra i no hi podrà haver taules de més de 6 comensals.

En totes aquestes zones es tancarà els parcs i jardins.

Aquestes mesures “excepcionals” tindran una vigència de 14 dies a partir de dilluns, que es podrà prorrogar “si així ho requereix la situació epidemiològica”, ha explicat Ruiz Escudero.


La comunitat ha anunciat la realització d’un milió de tests en els propers dies als veïns de les zones més afectades.Un cartell al·legòric de la situació i que vol “donar llum”

girona

Un Sant Narcís només cultural

girona

Tres milions de tests d’antígens per accelerar el diagnòstic

barcelona

Colau projecta tenir vagons bombolla per fer sortides escolars

barcelona

La segona onada avança veloç per Europa, que estudia noves mesures

BRUSsEL·LES
Societat
Primer aniversari de l’aiguat mortal a la Conca de Barberà i les Garrigues

Reconstrucció sense ajuts

Montblanc

Protesta permanent de l’oci i la restauració

barcelona

Support-Girona, en un projecte europeu

girona

Clam conjunt contra la precarietat a la universitat

Barcelona