Salut

Espanya registra 10.653 nous positius per covid-19 i 31.118 morts, 84 més que dimecres

Madrid continua al capdavant en nombre de contagis a tot l’Estat, amb 20.512 en els últims set dies

El Ministeri de Sanitat ha registrat 10.653 nous positius i 84 morts més per coronavirus a Espanya en relació amb el total de casos confirmats aquest dimecres, amb 31.118 defuncions totals.

Segons l’últim informe publicat, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 704.209 casos confirmats per proves diagnòstiques. Madrid continua al capdavant de les noves infeccions per la Covid-19 i acumula 210.768 casos, 20.512 diagnosticats en els últims set dies. A Catalunya s’acumulen 134.825 des que va començar l’epidèmia, 5.611 en la darrera setmana.

La comunitat autònoma amb més diagnosticats en l’últim dia continua sent Madrid, amb 1.097. Molt per darrera, la segueixen, el País Basc (481), Navarra (337) i l’Aragó (246). A Catalunya se n’han diagnosticat 131 el dia previ.

Pel que fa a les defuncions, Sanitat xifra en 31.118 el total de morts per coronavirus a tot l’Estat Espanyol, 84 més que dimarts. Segons l’últim informe del Ministeri, 500 s’han produït en els últims set dies. D’aquestes, 177 han tingut lloc a Madrid. A Catalunya n’hi ha hagut 6.

Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 146.477 hospitalitzacions. En l’última setmana, se n’han registrat 2.404 i 189 ingressos a les UCI dels 13.255 que s’han produït fins ara.

De les 2.404 hospitalitzacions de l’última setmana, 305 s’han produït a Madrid i 381 a Andalusia. A Catalunya, n’hi ha hagut 80 i 7 ingressos a l’UCI. La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha explicat que a hores d’ara hi ha un 9,5% de llits i un 17% de les UCI per Covid-19.

Pel que fa a Madrid, la secretaria d’estat de Sanitat ha evitat avançar les mesures que adoptarà la Comunitat aquest divendres, i en relació a les peticions d’algunes CCAA de “tancar” la regió, ha dit que cal tenir en compte que la situació és “canviant” i que “cadascú ha d’estar centrat en controlar la transmissió”.

En aquest sentit, ha explicat que hi ha una “petita” descompensació entre ingressos i altes. Calzón ha dit també que l’increment de casos es tradueix en “potencials hospitalitzacions”, tot i que ha admès que també s’ha incrementat la capacitat de diagnòstic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona