Salut

El govern veu “molt preocupant” l’increment de casos, que situa en “l’inici de la segona onada”

Budó assegura que les noves mesures per frenar els contagis s’anunciaran aquest dimecres quan les aprovi el Procicat

No descarta sol·licitar a la Moncloa l’aplicació de l’estat d’alarma si és necessari

El Govern de la Generalitat veu “molt preocupant” l’increment de casos de Covid-19 i considera que Catalunya afronta ara “l’inici de la segona onada ” de virus, de manera que ultima mesures per reduir la mobilitat i la interacció social que s’anunciaran aquest dimecres, un cop les aprovi el Procicat en “les pròximes hores”.

Així ho ha afirmat la consellera de Presidència i portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, que ha comparegut en roda de premsa per informar dels acords presos en la reunió setmanal del Consell Executiu.

El Govern, ha afirmat Budó, fa un “seguiment permanent” i una “anàlisi exhaustiva” de l’evolució epidemiològica, perquè el virus segueix avançant sense fre i les últimes 24 hores ha sumat 1.280 nous contagis i 111 nous hospitalitzats, amb la qual que ja són en total 984 pacients de Covid ingressats, 172 d’ells a l’UCI, vint més que ahir, i 14 morts més.

La situació és “molt preocupant” i “obliga” el Govern a “anticipar-se”, ha asseverat Budó, de manera que l’executiu català està a aquesta hora “treballant amb els diferents sectors afectats” les mesures que cal prendre. Amb tot, ha descartat de moment aplicar un confinament perimetral.

Budó ha demanat augmentar el teletreball i reduir les interaccions socials. La consellera ha afegit que algunes de les mesures seran recomanacions i passaran “per la llibertat individual”, i que d’altres sí que seran obligatòries, malgrat no ha concretat si es preveuen sancions.

Budó ha destacat que les mesures que es preveuen anunciar demà aniran dirigides a reduir la mobilitat i la interacció social. Segons la consellera, seran un “mixt” de mesures per implementar i d’altres que només seran “recomanacions”. Budó ha insistit en la restricció de mantenir grups estables de sis persones com a màxim.

La portaveu ha apuntat que les mesures anti-covid no seran “noves” sinó que es basaran en decisions ja preses durant la primera onada i l’estat d’alarma. Budó, que ha demanat “coresponsabilitat” a la ciutadania en diverses ocasions, també s’ha mostrat optimista a l’hora de subratllat que no s’està fent “tard”: “Si apliquem les mesures aquesta setmana, hi serem a temps. Encara estem en xifres que fan pensar que podrem aplanar les dades”, ha argumentat.

Budó considera que els propers dies seran clau per “tenir feta” una part “important” de la feina que cal fer ara amb l’inici de la segona onada. “El risc hi és, és greu i elevat, i ens preocupa”, ha advertit. Tot i això, Budó no considera que ara mateix calgui la “cobertura legal” de l’estat d’alarma, tot i que no descarta demanar-ne l’aplicació si les dades epidemiològiques així ho requereixen.

Sobre la vaga de metges de l’atenció primària de l’ICS, Budó ha dit que el Govern és “conscient” del cansament físic i mental del personal sanitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA