Salut

Illa nega canvi de regles per a Madrid i defensa arguments sanitaris

El ministre de Sanitat rebutja aixecar l’estat d’alarma en la Comunitat i ha mostrat la seva preocupació pel retard en aquesta regió en la notificació dels casos

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha subratllat aquest dimarts que no hi ha “un canvi de regles” en referència a la incidència acumulada (IA) en la Comunitat de Madrid, l’horitzó de la qual ha dit que han de ser entorn dels cent casos de la Covid-19 per 100.000 habitants, al mateix temps que ha assegurat que els seus arguments són sanitaris i no polítics.

Illa ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa després de la reunió del Comitè de seguiment del coronavirus, en ser preguntat per les crítiques de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per canviar “sense cap explicació” els seus criteris per a mantenir l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat en aquesta comunitat, una cosa en la qual ha redundat la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, acusacions a les quals ha respost insistint que ell parla de sanitat “amb arguments sanitaris” i tot el que no sigui això no ho valorarà.

El ministre, que ha estat acompanyat pel director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha incidit en què “no es pot estar tranquils amb incidències de 400” –la Comunitat de Madrid, segons les dades de Sanitat, té una IA de 489,15– i ha recordat que hi ha comunitats, com Astúries, que ja preparen mesures dràstiques amb una incidència de 175 casos.

Illa ha recalcat que “no hi ha canvi de regles” quant a les condicions que obliguen a l’estat d’alarma en la Comunitat i que tots “sabem on hem d’arribar”. Per al ministre, l’horitzó de la incidència acumulada de positius per coronavirus al qual cal aspirar està entorn dels 100 per cada 100.000 habitants.

Simón, per la seva banda, ha assenyalat que cal tenir aspectes “molt clars” i és que, quan en el Consell Interterritorial es va acordar restringir la mobilitat en nou municipis de Madrid, inclosa la capital, no es va fer per a establir llindars de risc sinó actuacions per a una situació “excepcional a la qual no era desitjable arribar”.

El director del CCAES ha assenyalat que no cal actuar prenent mesures quan s’està “fora de tot rang” sinó quan estem en l’“adequat”.

En la seva compareixença, Illa ha rebutjat aixecar l’estat d’alarma en la Comunitat i ha mostrat la seva preocupació pel retard en aquesta regió en la notificació dels casos, entorn dels set dies, alguna cosa que es deu al volum de positius i no a la negligència dels responsables tècnics, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot