Salut

El govern modificarà el Codi Civil per fer front al lloguer dels locals

La clàusula apel·laria a “un canvi imprevisible de les circumstàncies” i permetria renegociar el contracte

Caldria sol·licitar-ho a la justícia

El govern promou un canvi en el Codi Civil perquè els llogaters de locals on desenvolupen una activitat puguin renegociar les condicions del contracte de lloguer si l’activitat està parada. La mesura està pensada en cas que propietari i llogater no arribin a un acord per modificar el contracte vigent davant d’una situació imprevisible com és la Covid-19.

Aquesta és una de les novetats que s’han pres per “alleujar” l’efecte de les restriccions sobre els establiments que hagin de tancar en aquesta nova fase de l’epidèmia. Amb aquest objectiu s’incorporarà una clàusula al Codi Civil Català que regula el “canvi imprevisible de les circumstàncies” en els contractes per “acompanyar tots els negocis que s’aturen i que no poden fer front al lloguer del local”, segons la portaveu del govern, Meritxell Budó. Aquesta clàusula preveu que, si no hi ha acord en la negociació entre les parts, la part afectada per la crisi pot acudir al jutge i “es podrien ajornar o rebaixar els compromisos de pagament de lloguer mentre no hi ha beneficis”, va explicar. La consellera de la Presidència considera que aquesta mesura ajudarà els restauradors però també els empresaris de l’oci nocturn –que fa 7 mesos que estan tancats– i altres sectors “que hauran de tancar i tindran una afectació”. La incorporació d’aquesta clàusula ja fa sis mesos que es negocia amb els governs català i espanyol sense èxit. Els possibles beneficiaris, de moment, es mostren prudents.

Dins la bateria de mesures encaminades a la contenció de la Covid-19, el govern de la Generalitat també va anunciar ahir que donarà ajuts directes als bars i restaurants que es vegin obligats a tancar durant 15 dies. Aquests ajuts tindran una dotació inicial de 40 milions d’euros, que s’aprovarà en el pròxim Consell de Govern, dimarts que ve. Segons va explicar el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, les empreses afectades també podran aspirar a una línia extraordinària d’avals per cobrir necessitats a partir dels 12.000 euros. És una mesura dolorosa, ho sabem, però ens comprometem a prendre mesures per acompanyar el sector. “Cal actuar ara”, va assegurar el vicepresident Aragonès.

LA FRASE

Volem acompanyar tots els negocis que s’aturen i que no poden fer front al lloguer del local
Meritxell Budó
consellera portaveu del govern


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla