Salut

Madrid critica que el ministeri de Sanitat no incorpori els tests d’antígens a les dades

La Comunitat de Madrid ha multiplicat per cinc el nombre de positius per coronavirus notificats en les últimes 24 hores

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha criticat aquest dimecres que el ministeri de Sanitat no hagi incorporat les “més de 89 mil proves d’antígens” que s’han realitzat a la regió en les dades que proporciona el Govern d’Espanya sobre l’evolució de la Covid-19.

Així ho ha manifestat en declaracions remeses als periodistes després de la celebració del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en el qual ha tornat a demanar que decaigui l’estat d’alarma a la regió, ja que “no correspon a criteris tècnics sinó polítics”.

“Avui dia hem bolcat més de 89 mil proves de test d’antígens que complementen a les PCR que es fan dins de l’estratègia diagnòstica que tenen la nostra regió i que el Ministeri de Sanitat encara no ha incorporat a les estadístiques que publica en la seva pàgina web”, ha asseverat Escudero.

El responsable de Sanitat ha insistit que les proves d’antígens són “fonamentals” perquè respon al treball dels tècnics de salut pública que actuen amb “total honestedat i transparència” i ha tornat a demanar “lleialtat” per part de la cartera ministerial de Salvador Illa.

D’altra banda, Escudero ha sol·licitat que la Comunitat de Madrid torni a les restriccions de mobilitat en zones bàsiques de salut amb major nombre de contagis perquè és el que permetrà “doblegar” la corba i controlar la pandèmia.

La Comunitat de Madrid ha multiplicat per cinc el nombre de positius per coronavirus notificats en les últimes 24 hores en passar dels 309 del dimarts als 1.602 d’aquest dimecres, als quals cal sumar altres 2.731 casos que daten de dies anteriors i han estat incorporats ara al recompte, segons l’informe que ha publicat aquest dimecres la Conselleria de Sanitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia