Salut

Les Cambres de Comerç demanen compensar les pèrdues del comerç i la restauració per les noves mesures

Les corporacions reclamen allargar els ERTO fins a finals de 2021 i detallar on es destinaran els 40 milions del Govern

El sector de la restauració protestarà divendres a la plaça Sant Jaume contra el tancament exigit pel Govern

Les Cambres de Comerç de Catalunya han reclamat a les administracions compensar “amb urgència” les pèrdues del comerç i la restauració per les noves restriccions amb l’objectiu d’evitar el tancament definitiu dels establiments i la destrucció de milers de llocs de feina.

Les entitats han assegurat que el tancament de bars i restaurants durant quinze dies i la reducció del 30% de l’aforament als comerços han deixat el sector en estat “crític” i han reclamat ajudes directes.

En concret, han demanat allargar els ERTO durant el nou rebot i estendre la mesura fins a finals de 2021, així com detallar “com més aviat millor” on es destinaran els 40 milions d’euros anunciats pel Govern per pal·liar els efectes de la crisi.

Les cambres catalanes també han advertit que aquestes mesures no seran suficients si no van acompanyades d’un major control en la prevenció. Per això, han instat el Departament de Salut a posar en marxa tests ràpids massius per poder augmentar els aforaments i donar seguretat a la mobilitat.

Les Cambres de Comerç han reivindicat la restauració i el comerç com espais segurs i han assegurat que els propietaris “han estat a l’altura” i han fet les inversions necessàries per mantenir les mesures de seguretat i desenvolupar l’activitat amb les màximes garanties. Així mateix, han recordat que els establiments d’aquests sectors no han estat “ni l’origen ni focus” de transmissió.

D’altra banda, bars i restaurants denuncien “l’arbitrarietat” de les mesures i avisen que se’ls condemna a la fallida econòmica. Per això, el sector de la restauració participarà aquest divendres al migdia en una protesta a la plaça Sant Jaume de Barcelona en contra de la decisió del Govern de tancar bars i restaurants.

La manifestació, que té el suport d’organitzacions com el Gremi de Restauració de Barcelona, la patronal de l’oci nocturn FECALON o l’associació de bars i restaurants del col·lectiu LGTBI ACEGAL, pretén denunciar “l’arbitrarietat” de les mesures.

A més, els restauradors es queixen que un nou tancament suposa un cop econòmic molt fort, del qual molts potser ja no s’aixecaran, i fins i tot pot propiciar que l’oci derivi en espais privats on hi ha molts menys controls sanitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp