Salut

36 mascotes, 27 gossos i 9 gats, es diuen Covid

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya ha censat 1.432.157 animals de companyia fins al 30 de setembre, un 85% dels quals són gossos; un 13%, gats, i un 0,36%, animals exòtics com ara tortugues i fures. Com a curiositat, 36 mascotes –27 de les quals són gossos i 9, gats– es diuen Covid.

Seqüeles en la respiració, tres mesos després de l’alta

El 84% dels pacients afectats per la Covid-19 que han estat ingressats a l’UCI presenten alteracions en les proves de funció respiratòria tres mesos després de rebre l’alta. Segons la doctora especialista del servei de pneumologia de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Jessica González, aquests pacients presenten alteracions en la capacitat de difusió del monòxid de carboni, per la qual cosa tenen menys capacitat de transferir oxigen a la sang. “Els resultats de l’estudi mostren que l’afectació pulmonar en pacients crítics pel coronavirus és molt freqüent, molt més del que podríem esperar”, va afirmar.

Treballen en un aerosol que protegeixi la mucosa nasal

Investigadors de l’Institut de Química Avançada de Catalunya del Consell Superior d’Investigacions Científiques (IQAC-CSIC) treballen en un aerosol que reforça les mucoses nasals i orals per impermeabilització amb l’objectiu de disminuir o prevenir la penetració de la Covid. Segons l’IQAC i el CSIC, l’estudi té l’objectiu de desenvolupar aerosols amb lípids similars als de la pell, que emulin la seva impermeabilitat en aplicar-lo a les mucoses i així disminuir les infeccions pel virus. El coronavirus s’infiltra principalment a través de les mucoses nasals i orals, però té una baixa penetració a través de la pell.

Vic vol ampliar les restriccions als pavellons d’esport

L’Ajuntament de Vic ha proposat a Salut tancar instal·lacions esportives municipals durant dues setmanes, coincidint amb l’entrada en vigor de les noves restriccions de la Generalitat. “Estem en una segona onada i Vic comença amb uns índexs de contagi massa alts”, va subratllar l’alcaldessa, Anna Erra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró