Salut

Salut retira un barracó on es feien PCR a Figueres

El mòdul prefabricat, situat al CAP Ernest Lluch, servia per a les proves d’asimptomàtics i evitar creuaments amb els pacients

L’alcaldessa i l’ICS remarquen que era una “solució provisional”

Salut ha retirat un mòdul prefabricat situat al costat del CAP Ernest Lluch on es feien les proves PCR als asimptomàtics per evitar creuaments amb la resta d’usuaris del centre. A través de les xarxes socials, es va denunciar “la poca idoneïtat de l’espai a l’hora de fer les proves”. Així, a Twitter, el regidor de Junts per Figueres, Carles Arbolí va qualificar l’estructura de “completament intolerable i indigna per als ciutadans i per als professionals que hi han de treballar”. Va remarcar que a molts CAP han buscat llocs alternatius com espais municipals per no fer coincidir pacients. L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, li va respondre que s’havia instal·lat per “evitar creuaments en els consultoris” i el perfil oficial de l’ Ajuntament de Figueres , va informar que s’havien fet les gestions amb l’ICS per substituir aquest espai per un equipament més adequat:“Ha estat una solució puntual per la confluència de pujades de proves PCR i vacunació de la grip.” L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va insistir que era un “espai provisional” i “la solució més ràpida”: “Des del CAP es va creure convenient poder habilitar un espai de manera provisional per poder fer aquesta diferenciació i ara s’està treballant en un espai habilitat de manera correcta i no en un barracó.”Lladó recorda que el mòdul prefabricat s’havia netejat i adequat prèviament per poder realitzar-hi les proves

L’ICS va confirmar que ahir al matí l’estructura s’havia retirat. Es va precisar que el mòdul havia estat a l’exterior del CAP Ernest Lluch durant deu dies, una hora al dia, de 8 a 9 h, per fer PCR a contactes estrets asimptomàtics per mantenir circuits diferenciats amb la resta d’usuaris del centre. “Des del primer moment es va preveure com una solució provisional i transitòria a un pic d’activitat que necessitava resposta immediata”, recorda l’ICS. També expliquen que en un primer moment van instal·lar una carpa tancada per a aquesta funció però a causa del fort vent que bufa a la zona es va haver de retirar.

Mòdul per a la grip

L’ICS també va informar que el CAP té habilitat un altre mòdul per fer la campanya de vacunació antigripal que va començar el 15 d’octubre. Dotat de calefacció, s’hi va instal·lar el dimarts 13.

LA FRASE

Ara s’està treballant en un espai habilitat de manera correcta i no en barracó
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES

Obres de millora a partir del 21 d’octubre

L’ICS reconeix que el CAP Ernest Lluch és un centre que s’ha quedat obsolet i poc funcional i que “l’actual pandèmia encara ha acusat més”. Així, informa que el dimecres 21 d’octubre comencen unes obres per millorar la funcionalitat de la planta baixa del centre. Les actuacions preveuen “millorar la zona d’atenció a la ciutadania, la sala d’espera dels pacients, s’incrementaran els boxs d’urgències”, entre altres. Els treballs es faran en dues fases: dos mesos la primera i tres, la segona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona