Salut

Les noves restriccions traslladen els àpats a l’aire lliure

Les persones habituades a fer pícnics al parc de la Ciutadella reconeixen que hi ha més gent que altres dies

L’entrada en vigor de les noves restriccions per fer front a l’expansió de la pandèmia a Catalunya ha traslladat els àpats en bars i restaurants a l’aire lliure.

Aquest diumenge, centenars de persones han aprofitat el bon temps i s’han aplegat als diferents parcs de la ciutat per menjar i passar el dia amb els amics o la família arran del tancament de l’hostaleria.

“Feia dies que havíem quedat per dinar, però amb les noves mesures hem buscat una alternativa”, explica el Ferran, un veí de Barcelona que ha passat la tarda amb la seva companya al parc de la Ciutadella.

De fet, les persones habituades a fer pícnics al parc reconeixen que avui han vist més gent que altres dies, tot i que en cap moment s’han observat grans aglomeracions.

Una de les habituals a la zona és la Mònica, veïna del barri d’Horta de Barcelona que acostuma a visitar el parc dues o tres vegades al mes. “Avui noto que hi ha més gent, potser perquè no es pot estar a les terrasses dels quioscos i perquè els restaurants estan tancats”, assegura.

La Teresa, estudiant a Barcelona, també fa la mateixa observació. “Sí que havia vingut abans a la Ciutadella, però les altres vegades no havia vist tanta gent; suposo que pel bon temps i les restriccions la gent ha hagut de canviar de plans”, comenta.

Precisament ella i les seves amigues han hagut d’escollir un pla alternatiu al que tenien previst. “Avui volíem anar a un bar a prendre una cervesa, però com que tot estava tancat i jo mai havia visitat la Ciutadella, hem vingut aquí”, explica l’Ariadna, una de les seves companyies que també estudia a Barcelona.

A la recerca d’alternatives

El tancament de bars i restaurants ha trastocat els plans d’una part important de la població. Davant aquesta situació, les alternatives han estat ben diverses, però la més habitual passava per comprar dinar per emportar i menjar a la gespa.

El Ferran, veí de Barcelona, havia quedat amb la seva companya per dinar a un restaurant, però finalment s’ha vist obligat a tirar del delivery. Malgrat tot, la solució no l’ha decebut. “És un pla que està tan bé com poder anar a un restaurant”, valora.

D’altres han optat per alternatives menys habituals, com la Sònia i la Meritxell, veïnes de Vilafranca. Un diumenge habitual haurien anat a prendre un vermut, però avui han decidit visitar al Zoo de Barcelona amb les seves filles.

“Hem mirat que hi havia obert i una de les poques opcions era el zoo, així que hem carregat la motxilla de menjar i aigua i hem anat cap allà”, explica la Sònia. “Al final no ens hem trobat massa gent i ja hem passat el dia”, afegeix la Meritxell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona