Salut

Salut constata que caldrà prioritzar l’activitat als hospitals quan la Covid-19 arribi al pic

El director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, reconeix que la situació als CAP és “complicada”

Admet que no es pot descartar el confinament perimetral

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha constatat aquest dimarts que caldrà prioritzar l’activitat als hospitals quan la Covid-19 arribi al pic, i ha reconegut també que la situació a l’atenció primària és “complicada, tensa i la tensió tendeix a créixer”. En declaracions a Rac 1, Comella ha assegurat que la intenció és mantenir el màxim de temps possible tot allò que no és covid i que cal atendre. “Si les mesures plantejades són prou eficaces, podrem mantenir aquestes dues vessants d’activitat al màxim, i si no és així, la covid guanyarà terreny i haurem de desprogramar activitats més banals, i després més complexes”, ha argumentat Comella, que ha admès que no es pot descartar el confinament perimetral.

Comella ha admès que la situació als hospitals s’està complicant, perquè si fa unes setmanes es feien 200 ingressos, aquesta xifra es va doblar la setmana passada. Als llits de crítics hi entren 70 pacients cada setmana quan abans eren una vintena. La UCI està a nivells alts i el marge cada cop és més petit, perquè no s’està deixant de fer activitat habitual.

Pel que fa als CAP, ha recordat que és el nivell assistencial que més esforç ha hagut de fer de forma continuada, perquè no ha deixat d’atendre covid i no ha tingut descans. “Això genera un malestar i una sensació de tensió emocional i física que és molt important que comprenguem”, ha afegit.

En aquest sentit, ha indicat que l’assistència és més telemàtica que presencial, però s’està treballant per recuperar terreny.

Pel que fa a les mesures restrictives, Comella ha indicat que la seva durada vindrà marcada per les dades, que ara mateix són “dolentes”. En aquest sentit, ha remarcat que si la ciutadania és capaç de fer cas de les mesures actuals i es pot tendir a abaixar els contagis no caldrà anar a restriccions més dures. “Però si les xifres segueixen creixent s’haurà de seguir apostant per mesures que faciliten el control”, ha dit, alhora que ha reconegut que no es pot descartar un confinament perimetral.

Proposta salarial als MIR perquè sigui el millor retribuït de l’Estat

Sobre les negociacions amb el col·lectiu dels MIR, que està en vaga per tercera setmana, Comella ha reconegut que entenen la mobilització, però alhora ha apuntat que és important que es pugui desconvocar l’aturada com més aviat millor. En aquest sentit, ha explicat que han fet una proposta salarial que superaria la del col·lectiu a la Comunitat de Madrid, passant a ser el millor pagat de l’Estat entre fix i variable (guàrdies obligatòries).

Comella ha destacat que aquest és un col·lectiu “molt important”, i la “pedrera” de metges del país, i “és bo” que sigui el millor pagat de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona