Salut

Investigadors de la UPC alerten que els contagis de la Covid-19 es desplacen a les edats laborals

Constaten que la franja de 20 a 29 anys ja es veu superada per les que van dels 30 als 59

El grup Biocomsc recomana no fer trobades ni anar presencialment a la feina si és possible

Investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han alertat aquest divendres que els contagis de Covid-19 es desplacen “fortament” a les “edats laborals”, principalment als entorns de feina i família.

D’acord les dades amb què treballen, els membres del Grup de Recerca en Biologia Computacional i Sistemes Complexos del Departament de Física de la universitat (Biocomsc) constaten que domina encara la franja de 20 a 29 anys, però que ja es veu superada per les franges de 30 a 39, de 40 a 49 i de 50 a 59 combinades. Segons aquest grup, “amb aquestes dades el teletreball és absolutament imprescindible”.

Els investigadors el Biocomsc també es mostren preocupats per l’augment de contagis a la franja de més de 90 anys atesa la “pitjor prognosi” d’aquest col·lectiu.

D’altra banda, apunten que “com era d’esperar”, el volum de contagis a la franja infantil “cau fortament”. De fet, asseguren que les dades sobre primària quadren amb estudis recents que s’han fet a Israel on “fins i tot en cas de gran cadena a secundària en escoles ultraortodoxes, infantil no es va veure afectada”.

Afegeixen que, “de moment”, el col·lectiu de secundària “no es veu arrossegat”. Segons el grup, les dades de secundària amb mesures de protecció i la pujada d’entorns laborals “també quadren” amb les darreres informacions a Suècia.

Els membres de Biocomsc consideren “imprescindible” que totes les administracions públiques “mostrin exemple” i es “minimitzi totalment la presencialitat”. És per això que recomanen “només el personal indispensable presencial”.

“Cal no fer trobades ni anar a la feina en la mesura del possible. Si us plau, si sou adults, cap contacte amb ningú de la feina. Reducció de contactes... teletreball, teletreball, teletreball... en tot el que es pugui”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró